Matchbladet - Allt inför fjärde omgången
Publicerad: 2019-05-02
Nyheter

Omgång fyra är ett faktum och vi väntas 6 nya matcher, med start redan ikväll.

Efter tre spelade omgångar är FC Rosengård enda lag med full pott. Detta kom efter ny storvinst mot KIF Örebro DFF. Behrn Arenas förväntansfulla 1300 åskådare fick se sitt lag slaget för första gången i år, och det var istället gästerna som dominerade. Lisa Marie Utland tråcklade in ett hattrick på ren vilja under första halvlek och amerikanskan Hailie Mace rundade av tillställningen i slutminuterna med sitt 4-0-mål.

Djurgårdens IF FF kämpade till sig en viktig seger på Påskbergsvallen efter att Mia Jalkerud och Olivia Schough assisterat varandra varsin gång. Man fick hål på Kungsbacka DFF efter bara fem minuter men hade sedan en lång väg att se ut matchen. När Ida Pettersson dundrade in kvitteringen med knappa kvarten kvar hoppades nog hemmapubliken på lagets första poäng sedan uppflyttningen 2019. Men istället kunde Schough kliva fram och avgöra i matchminut 87, och Djurgården resa hem med sin första trepoängare för säsongen.

Det blev en desto tyngre dag för topptippade Linköpings FC. Regnet föll över Vittsjö IP, men det var glada miner på hemmapubliken. Michelle De Jongh presenterade sig åter i målprotokollet och i andra halvlek kunde Catherine Bott punktera matchen efter en hörna. 2-0 Vittsjö GIK var ett styrkeresultat - laget visar återigen att man tampas väl mot de förväntade toppklubbarna.

En annan kamp mellan förväntade topplag var den på Kristianstads Fotbollsarena. Närheten till Vittsjö innebar att regnet hälsade på i perioder även här. Kopparbergs/Göteborg FC satte ton inledningsvis och man lyckades även genom Emma Koivisto trycka in 1-0. Men Kristianstads DFF ville annat och strax före paus hade man vänt på steken. Therese Ivarsson förvaltade en straff och Svara Ros Gudmundsdottir en kontring och hemmalaget gick till paus i ledning. Koivisto kunde i andra halvlek assistera till KGFC:s kvittering, men fler mål än så blev det inte. Istället delad poäng i Skåne.

På Tunavallen small det till tidigt. Bortalaget Växjö DFF:s Emmi Alanen tog väl vara på en slarvig rensningssituation som uppstod och tryckte in vad som kom att bli matchens enda mål. Eskilstuna United DFF radade upp kvitteringsmöjligheter men var inte kyliga nog i avslutsfasen, och de närmare 1200 på läktaren fick se sig besegrade med uddamålet än en gång.

Omgång 4 bjuder på följande matcher:

Ikväll, torsdag, tar Växjö emot Vittsjö på Myresjöhus Arena med matchstart kl. 19:00. Söndagen står sedan för fyra matcher. Vi inleder på Limhamns IP där LB07 välkomnar Eskilstuna United DFF - två lag som behöver plocka poäng. Matchen, som startar 13:00, ses även i Sportkanalen.

Klockan 14:00 ses Kungsbacka DFF åter på Påskbergsvallen då man möter Piteå IF DFF.

Kristianstads DFF gästar Stockholms Stadion kl. 15:00 i kamp med Djurgårdens IF FF. Och 16:30 smäller det även till på Malmö IP då gästande KGFC åker på ny Skånetur för att försöka överrumpla FC Rosengårds perfekta facit. Matchen sänds även i SVT.

Omgången avslutas på Linköping Arena där både LFC gästande KIF Örebro hoppas studsa tillbaka efter förluster senast. Matchstart 19:00.

Den 1:a maj avgjordes även Svenska Cupen inför närmare 2500 åskådare på Valhalla IP, och vilken nervkittlande final det bjöds på. Kopparbergs/Göteborg FC kunde dra det längsta strået i nytt, tufft möte med Kristianstads DFF genom Elin Rubensson som avgjorde från straffpunkten i den 92:a matchminuten.

Som vanligt kan du vara med och rösta fram omgångens mål på OBOS Damallsvenskans Facebooksida. Kandidaterna från omgång 3 är Ida Pettersson från Kungsbacka DFF, Emma Koivisto från Kopparbergs/Göteborg FC och Hailie Mace från FC Rosengård. Förra omgångens klara vinnare blev Michelle De Jongh.

Kan du inte följa ditt lag på plats? Då ser du samtliga matcher på OBOS Damallsvenskan.TV, och du kan som vanligt spela på OBOS Damallsvenskans matcher via svenskaspel.se.

OBOS DamallsvenskanTV – Klubbarnas egna kanal!