Femte omgången - Matchbladet
Publicerad: 2019-05-10
Nyheter

MATCHBLADET – OMGÅNG 5

Ännu en härlig omgång av OBOS Damallsvenskan väntar. Senast fick vi åtnjuta skönlir på många håll, straffräddningar från två arenor och över 250 000 tittare såg SVT:s sändning av toppmatchen från Malmö IP.

Det blev en händelserik första halvlek inför de 1300 åskådarna på plats i Malmö, och FC Rosengård öppnade klart starkast. Lisa-Marie Utland höll sig påpassligt framme efter en lyckad hörnvariant, och bara minuter senare presenterade sig jättelöftet Hanna Bennison med en kylig dragning och avslut för 2-0.

Hemmapubliken väntade sig nog ett segertåg därifrån, och visst fanns chanser till 3-0. Men istället reducerade gästande Kopparbergs/Göteborg FC efter fint anfall genom Julia Zigiotti Olme, och precis innan halvtidsvisslan ljöd kunde Rebecka Blomqvist stöta in kvitteringen från mållinjen. En jämn andra halvlek kunde i den 80:e minuten avgöras när KGFC fick chansen från straffpunkten. Zecira Musovic med en ypperlig räddning och därav fortsatt FCR i tabelltoppen.

I Linköping fick vi också se KIF Örebros Danielle Rice med en straffräddning. Dock hade hemmalaget redan tidigt tagit ledningen och utökat kort därpå. Gästerna kunde reducera till 2-1 genom Maja Regnås panna efter en fin frispark, men mycket närmare än så kom man aldrig. Linköpings FC satte 3-1 med timmen spelad och punkterade sedan matchen med Lina Hurtigs andra för dagen. Man hakar alltså på Rosengård i topp.

Det radades upp chanser under matchen på Stockholms Stadion. Farlig ribbträff kvarten in för Djurgården. Kristianstad med två utanför gaveln. Men det var i slutändan skåningarna som utnyttjade lägena bäst. Vid en tilltrasslad situation i straffområdet kunde man i första halvlek dunka upp 1-0 i nättaket. Therese Ivarsson klev sedan med tio minuter kvar upp till straffpunkten och levererade i vanlig ordning. KDFF kunde åka hem från huvudstaden med 2-0 i bagaget.

Mötet mellan LB07 och Eskilstuna United DFF handlade om tunga poäng, och det verkade som båda prioriterade att hålla tätt snarare än trycka på framåt. Kaisa Collin tryckte dit matchens enda mål efter timmen spelad på Limhamns IP. Viktiga pinnar för gästerna, medan LB07 inväntar sina första inkasserade poäng för 2019.

Vittsjö GIK och Michelle De Jongh fortsätter att leverera. Denna gång med en ny kanon för 1-0 på Myresjöhus Arena. Växjö DFF gav inte upp för det, utan lyckades kvittera genom Anna Anvegård i andra halvlek. Resultatet stod sig matchen ut.

Desto fler mål blev det på Påskbergsvallen där Piteå var spelhungrigt efter att senaste matchen skjutits upp. Man förvaltade sina starka kort – fasta situationer – och fick även se Madelen Janogy pricka dit två i målprotokollet. 5-0 var resultatet innan Kungsbackas Mimmi Asperot fick spräcka hemmanollan.

Nya tag för Kungsbacka på lördag när man gästar Linköpings FC kl. 15:00. Samtidigt tar Kopparbergs/Göteborg FC emot Djurgården på Valhalla IP.

Tidigare under dagen inleds Vittsjö GIK – Eskilstuna United DFF i Skåne, och på Behrn Arena tar hemmalaget emot Växjö DFF. Båda matcherna startar kl. 14:00.

Lördagen avslutas med derbyt på Limhamns IP dit LB07 välkomnar serieledande FC Rosengård kl. 16:00. En historisk match, minst sagt.

På söndag avslutas omgång 5 från LF Arena i Piteå då Kristianstads DFF kommer på besök. Matchen, som börjar kl. 13:00, sänds även i Sportkanalen.

Som vanligt kan du vara med och rösta fram omgångens mål på OBOS Damallsvenskans Facebooksida. Kandidaterna från omgång 3 är Hanna Bennison från FC Rosengård, Madelen Janogy från Piteå IF DFF och Michelle De Jongh från Vittsjö GIK. Förra omgångens överlägsna vinnare var Kungsbacka DFF:s Ida Pettersson.

Kan du inte följa ditt lag på plats? Då ser du samtliga matcher på OBOS Damallsvenskan.TV, och du kan som vanligt spela på OBOS Damallsvenskans matcher via svenskaspel.se.

OBOS DamallsvenskanTV – Klubbarnas egna kanal!