Anna Tamminen är Månadens Spelare i september
Publicerad: 2023-10-16
OBOS Damallsvenskan
Hammarbys målvakt Anna Tamminen har utsetts till Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan i september. Som vinnare får hon 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett valfritt samhällsengagemang i klubben.

Motivering: Bajens målvakt höll nollan genom hela september och har sett till att laget är med och krigar om guldet. I segern mot Uppsala passerade hon 700 minuter i rad utan att släppa in mål.

September var en bra månad för Anna Tamminen och Hammarby. Målvakten fortsatte att bygga på sin svit med hållna nollor, som stannade vid fenomenala 758 minuter, vilket hjälpte Bajen att närma sig toppen av tabellen.

– Jag ser det som en revansch efter nomineringen i våras! Skämt åsido så vill jag dedikera det här priset till hela laget. Nu råkar det vara jag som står längst bak, men alla varit lika involverade i att vi höll nollan så pass länge som vi gjorde. Ett varmt tack till alla som röstade, inte minst våra fantastiska supportrar, säger Anna Tamminen.

Anna Tamminen var nominerad i september tillsammans med Djurgårdens Beata Kollmats och KIF Örebros Tove Enblom.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett till valfritt CSR-projekt i klubben. Sara Pettersson, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Som Sveriges största idrottssponsor vill Svenska Spel ta ansvar för hela resan, från gräsrotsnivå till yppersta eliten. Men fotbollen kan också påverka samhället som stark och enande kraft. Därför känns det extra roligt att dela ut det här priset som dels hyllar de bästa, dels direkt stärker klubbarnas CSR-arbete, säger Sara Pettersson.

Tamminen och Hammarby skänker vinstpengarna till Samhällsmatchen som är samlingsnamnet för Hammarby Fotbolls insatser i samhället.

Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan utses av en jury bestående av seriens lagkaptener, experter från Aftonbladet, Svenska Spel, Viaplay och Elitfotboll Dam samt resultatet av supportrarnas omröstning.

Jonas Jacobson
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER