Tre poäng in på kontot för LFC
Publicerad: 2023-08-26
I återstarten och lördagens enda möte i OBOS Damallsvenskan blev det målrikt. Men det var Linköping som gick hem med trepoängaren efter att ha besegrat BP med 5-2.

BP – Linköping FC 2-5

Det var Linköping som var det starkatre laget i lördagens möte på Grimsta IP. Andra halvlek bjöd på två mål från gästerna, signerat Lisa Björk respektive Cathinka Tandberg. I andra halvlek försökte BP leta sig in i matchen och fick till ett reduceringsmål genom Klara Andrup, Men Linköping svarade med två snabba mål omgående. Det var Saori Takarada samt Michaela Abam. Ännu ett reduceringsmål kom från BP i den 73:e minuten men När Michaela Abam var framme återigen, två minuter senare, och utökade ledningen till 5-2 fastställde hon också slutresultatet. De tre poängen ger Linköping ytterligare häng på serieledande Häcken.