Delad pott inför rekordpublik
Publicerad: 2023-09-08
OBOS Damallsvenskan
BK Häcken och FC Rosengård spelade 0-0 inför 3 820 åskådare på Bravida Arena – ett nytt publikrekord för Häcken.

BK Häcken – FC Rosengård 0-0

0-0 i återstarten borta mot Linköping FC, och när BK Häcken vände hem för match mot FC Rosengård på Bravida Arena blev det ett nytt mållöst toppmöte. Mer glädjande var publiksiffran på Hisingen. 3 820 åskådare innebär ett nytt publikrekord för BK Häcken, då folk flockades för att se VM-stjärnorna Elin Rubensson, Jennifer Falk, Anna Sandberg, Olivia Schough och Caroline Seger på plats i OBOS Damallsvenskan.

**BP – Linköping FC 2-5 **

Redan i slutet av augusti spelades matchen mellan BP och Linköping FC i omgång 19. Läs mer om den här.

Hammarby – Djurgården 1-0

Inför en storpublik på Tele2 Arena spelades helgens stockholmsderby mellan Bajen och Djurgården. Det blev en spännande match där båda lagen hade bra perioder, särskilt i andra halvlek skapades chanser åt båda hållen. Men det var Hammarbys mål i den första halvleken, ett inlägg från Jonna Andersson som styrdes in i eget mål av Djurgårdens Matilda Plan, som blev matchens enda och de grönvita säkrade tre viktiga poäng i toppstriden.

Kristianstads DFF – Piteå IF 3-2

Piteå gjorde den långa resan ner till Skåne för att ta sig an KDFF och det blev ett riktigt målkalas under matchens första 30 minuter. Redan i den 4:e minuten gjorde Emmi Alanen ledningsmålet för hemmalaget och tio minuter senare utökade Tabitha Tindell till 2-0. Inom loppet av 7 minuter görs sedan ytterligare tre mål, två av bortalagets Anam Imo men genom Elin Eriksdottir går KDFF upp i tre gjorda mål och ställningen var 3-2 efter 27 spelade minuter. Därefter blev det stiltje i målskyttet fram till den 77:e minuten då Tindell fastställde slutresultatet till 4-2. Det innebär ett tungt poängtapp för Piteå som tappar i toppstriden.

Vittsjö GIK – Växjö DFF 1-0

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen när Växjö kom på besök och utdelningen kom innan halvtidsvilan då Charlotte Grant gav Vittsjö ledningen med 1-0. I andra halvlek kom Växjö ut med ny energi och visade på bra tendenser mot ett Vittsjö som inte kom i sin högsta nivå. Det räckte inte utan slutresultatet skrev till 1-0 och samtliga poäng gick till Vittsjö som har vittring på europaplatserna.

KIF Örebro – IFK Kalmar 4-0

En avslagen och mållös första halvelek följdes av en islossning av hemmalaget Örebro. Efter det inledande målet av Maja Bodin i minut nummer 55 blev Inka Sarjanoja tremålsskytt. Tabelljombon Kalmar hade inte mycket att sätta till under andra halvlek utan fick åka hem till Småland utan poäng medan trepoängaren är ett viktigt bidrag i Örebros jakt på nytt allsvenskt kontrakt.