Madelen Janogy blir Månadens Spelare i juni
Publicerad: 2023-07-05
Efter en stark månad med många fina prestationer och mål vinner Madelen Janogy utmärkelsen Månadens Spelare i juni.

Motivering: Hammarby har gått felfritt genom juni månad och tagit full poängpott. Madelen Janogy har varit en utmärkande del av Bajens framgångar under den gångna månaden som resulterat i full poängpott. I snitt har hon gjort ett mål per match i juni och 3-0-vinsten mot KIF Örebro på bortaplan blev hon tvåmålsskytt.

Med tung erfarenhet och nyligen uttagen till sommarens VM-trupp, är Madelen Janogy en tonsättande spelare i Bajen.

– Det känns jättekul att bli månadens spelare! Tillsammans med laget har det varit en fantastisk månad på många sätt med cup-guldet och bra prestationer i allsvenskan. Jag är otroligt glad och stolt, säger Janogy om utmärkelsen.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett till valfritt CSR-projekt i klubben. Sara Pettersson, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till fotbollen. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att medlen kommer förvaltas väl, säger Sara Pettersson.

Janogy och Hammarby skänker vinstpengarna till Samhällsmatchen som är samlingsnamnet för Hammarby Fotbolls insatser i samhället.

Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan utses av en jury bestående av seriens lagkaptener, experter från Aftonbladet, Svenska Spel, Viaplay och Elitfotboll Dam samt resultatet av supportrarnas omröstning.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER