CL-gruppspel nästa för FC Rosengård och BK Häcken
Publicerad: 2023-10-18
Via en storseger i returmötet kunde FC Rosengård kvalificera sig för gruppspelet i Champions League. Senare under kvällen säkrade även BK Häcken avancemanget efter en vändning.

FC Rosengård – Spartak Subotica 5-1 (7-2)

FC Rosengård besegrade Spartak Subotica med 2–1 för en vecka sedan. I onsdagens returmöte hemma i Malmö skulle det komma att bli desto klarare segersiffror. Redan under matchens första halvlek drog man ifrån till en tremålsledning efter mål från Mai Kadowaki, Hanna Andersson och Olivia Schough. I den andra halvleken hölls den 3–0-ledningen fram till slutskedet. Då kunde först hemmalaget, via Olivia Holdt och Gudrun Arnardottir, kliva upp till 5–0 innan gästerna slutligen reducerade och fastställde slutresultatet till 5–1.

Därmed är FC Rosengård klart för gruppspel i Champions League.

FC Twente – BK Häcken 1-2 (3-4)

2–2 slutade mötet i Sverige för en vecka sedan. Därmed behövde BK Häcken besegra FC Twente på bortaplan för att ta sig vidare till gruppspel i Champions League. Laget hamnade i ett jobbigt läge när hemmalaget tog ledningen efter 33 minuters spel. Men dryga kvarten in i den andra halvleken kunde först Anna Anvegård kvittera – innan Felicia Schröder kort därefter satte dit det som blev matchavgörandet. BK Häcken vände och vann – och nu väntar CL-gruppspel.