Linköping fredagens enda segrare
Publicerad: 2023-10-06
Fredagen bjöd på triss i fina kvällsmatcher. Topplaget Linköping vann, medan BK Häcken tappade poäng sent mot Vittsjö. FC Rosengård och Djurgården delade på poängen i Malmö.

FC Rosengård – Djurgården 2-2

Hemmalaget tog ledningen tidigt i matchen genom Mai Kadowaki. Djurgården kom dock tillbaka och vände på steken med två mål på två minuter när halvtimmen var spelad. Det såg också ut att bli slutresultatet, men i matchens sista skälvande minuter kvitterade Rosengård och fick med sig en poäng.

Linköping FC – Piteå IF 3-2

Linköping rivstartade toppmötet och gick upp till en 3-0–ledning i den första halvleken. Två mål på 27 sekunder i inledningen av den andra halvleken gjorde att det helt plötsligt bara var ett mål som skiljde lagen åt. Men hemmalaget höll undan och säkrade tre pinnar i jakten på guldet.

BK Häcken – Vittsjö GIK 1-1

Rosa Kafaji inledde målskyttet på Bravida Arena och såg länge ut att bli matchens enda målskytt. Men formtoppade Vittsjö går aldrig att räkna ut. I den tredje övertidsminuten satte Lainey Burdett kvitteringen för gästerna som fick med sig en pinne hem till Skåne.

IFK Norrköping – IFK Kalmar 3-0

IFK Norrköping tog tre viktiga poäng hemma mot IFK Kalmar. Kamratmötets första målskytt blev Wilma Leidhammar, som slog in 1-0 på en retur i den 28:e minuten. Peking hann sedan bränna en straff, eller Kalmar-målvakten Laura Worsöe stod snarare för en utmärkt räddning, innan My Cato skickade in 2-0 med ett långskott i den 77:e minuten. Shannon Woeller satte spiken i kistan med sitt 3-0–mål på stopptid.

Hammarby – Kristianstads DFF 1-2

Hammarby tappar serieledningen till BK Häcken efter att Kristianstads DFF vunnit lördagens möte på Kanalplan. Bajen-målvakten Anna Tamminen hann slå ligarekordet för flest minuter i rad med att hålla nollan, 758, innan Hlin Eiriksdottir vek in från vänster och prickade in 1-0 för gästerna vid närmsta stolpen i den 58:e minuten. I slutminuterna kunde Sheila van den Bulk nicka in 2-0 efter att Therese Ivarsson skickat en straffspark rakt i målramen, och även om Sarah Kanutte Fornes hittade en ännu senare reducering för hemmalaget så kunde KDFF ta hem segern.

KIF Örebro – BP 1-4

BP tog sin första seger sedan slutet av maj när man gästade KIF Örebro på Behrn Arena. Gästerna hittade gång efter gång farliga ytor i offensivt straffområde, och även om BP:s ledningsmål kom på ett självmål i den 29:e minuten så kom det från en situation som var symptomatisk för matchen. 2-0–målet gjordes av Klara Andrup som lämnades helt ensam i straffområdet i den 51:a minuten, och även om Regan Steidleder reducerade på hörna kort därefter så skulle Andrup bli tvåmålsskytt efter en timmes spel. Mathilda Johansson Prakt fastställde sedan slutresultatet till 4-1 i öppen bur efter Saga Swedmans kyliga förarbete.

IK Uppsala – Växjö DFF 1-2

IK Uppsala såg till att tajta till streckstriden ordentligt då man tog ledningen hemma mot Växjö DFF under måndagskvällen. Och vilket mål det var av Klara Folkesson – hon vinner bollen i straffområdet, vänder upp med ett tillslag och stänker in bollen i bortre krysset. Men Växjö, som hade sex poäng ned till just Uppsala på nedflyttningsplats inför matchen, reste sig i andra halvlek. Nesrin Akgüns skott letade sig in i mål i den 51:a minuten, och med en kvart kvar att spela tryckte Larkin Russell in 2-1 från straffpunkten. Gästernas seger gör att man nu har åtta poäng ned till BP på kvalplats och nio poäng ned till IKU på nedflyttningsplats.