Matchbladet – Inför omgång 13
Publicerad: 2023-06-13
OBOS Damallsvenskan
Snabba ryck i OBOS Damallsvenskan, där omgång 12 avslutades under måndagen och omgång 13 startar på onsdagen.

Onsdag 18.30 IFK Kalmar – FC Rosengård

IFK Kalmar hade ett gyllene läge att bygga på en meriteraden poäng borta mot Vittsjö GIK när man tog emot Djurgården i den förra omgången, men gästerna sprang hem med en 1-0–seger. Nu får jumbon ta nya tag hemma mot ett FC Rosengård som spelade 0-0 borta mot IK Uppsala i fredags.

– Vi kommer inte riktigt upp i den nivån vi vill i en sån här match så det känns absolut som två tappade poäng, säger FCR-tränaren Joel Kjetselberg efter matchen enligt Sydsvenskan.

Onsdag 19.00 Vittsjö GIK – Piteå IF

Efter sju raka obesegrade matcher åkte Vittsjö på en 2-1–förlust borta mot Linköping FC i den senaste omgången. Nu vänder man hem för att möta Piteå IF, som tappade mark på BK Häcken i toppstriden efter att ha spelat 1-1 borta mot Växjö DFF.

– Det är i alla fall ingen förlust och vi har fortfarande bara förlorat en match. Serien är lång och det kommer att bli en hel del oväntade resultat i tabellen speciellt när det är så täta matcher. Det är bara att acceptera att det blir 1-1 idag och sen gå vidare till nästa match, konstaterar tränaren Stellan Carlsson för Piteå-Tidningen.

Torsdag 19.00 Hammarby – BP

Hammarby är tillbaka på vinnarspåret efter en lite tuffare period. Andra raka segern kom borta mot KIF Örebro i den senaste omgången i första seriematchen efter att laget vunnit finalen mot BK Häcken i stor stil. Nu väntar derby mot ett BP som slickar såren efter en 6-0–förlust mot just Häcken i söndags.

Bajen kan njuta av en Madelen Janogy i storform. I cupfinalen nätade hon två gånger, och mot KIF Örebro blev det två nya mål. Och siktet är helt klart inställt på sommarens VM-slutspel.

– Jag är i bra form, det tycker jag att jag går ut och visar. Mina förhoppningar är att jag ska vara med i truppen, jag har gjort vad jag kan, berättade Janogy för Viaplay.

Torsdag 19.00 BK Häcken – IK Uppsala

BK Häcken rycker i tabelltoppen och kan rada upp fyra raka segrar utan något insläppt mål. IK Uppsala lyckades dock störa Rosengård i den senaste omgången då man fick 0-0 hemma på Studenternas. Häcken föll i cupfinalen på nationaldagen men återvände omgående till vinnarspåret med en 6-0–seger mot BP.

– Det är skönt att vi kan studsa tillbaka direkt efter cupfinalen och att vi från början visar att vi var väldigt revanschsugna. Jag tycker att vi gör en väldigt stabil insats, säger Häckens Anna Anvegård enligt GP.

Torsdag 19.00 KIF Örebro – IFK Norrköping

Det var längesedan både KIF Örebro och IFK Norrköping fick smaka på segerns sötma i OBOS Damallsvenskan. Inför lagens möte på torsdag har Örebro fyra raka förluster medan IFK förlorat åtta matcher i rad.

– Vi kan inte hålla på och tycka synd om oss själva. Vi blickar framåt. Vi tror på det, det är viktigt att betona. Vi gör det bra när vi gör det bra. Vi spelar bra men måste bara fortsätta tro på det. Någon gång kommer det komma, någon gång släpper det, säger KIF Örebro-kaptenen Maja Regnås Valcic till Nerikes Allehanda.

Torsdag 19.00 Kristianstads DFF – Växjö DFF

Kristianstads DFF riskerade att halka efter i toppstriden när man gästade IFK Norrköping i måndags. En kämparinsats senare kunde KDFF dock inkassera tre friska poäng. Även Växjö kommer från ett starkt resultat, då nykomlingen kryssade hemma mot tabelltvåan Piteå IF i den senaste omgången.

– Alla kände av vikten av tre poäng och det märktes tycker jag. Men vi gjorde vad vi behövde och det krävs bra karaktär och inställning för att kunna genomföra 90 sådana här minuter, säger KDFF-tränaren Elisabet Gunnarsdottir till Norra Skåne efter segern i Norrköping.

Fredag 18.00 Djurgården – Linköping FC

Djurgården tog tre tunga poäng i bottenstriden senast – för andra omgången i rad. Blåränderna lyfter i tabellen inför fredagens hemmamatch mot Linköping FC, som själva surfar på en framgångsvåg med tre raka trepoängare i OBOS Damallsvenskan.

– Vi visste att vi behövde vinna den här matchen, och det gjorde vi. Det är skönt med två raka uddamålssegrar, säger Djurgårdens tränare Magnus Pålsson till DIFTV.

Jonas Jacobson
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER