Publicerad: 2023-06-25
OBOS Damallsvenskan
Hammarby säkrade under söndagen sin femte raka trepoängare när Vittsjö GIK bortabesegrades.

Vittsjö GIK – Hammarby 0-2

På Vittsjö IP tog Vittsjö GIK under söndagen emot Hammarby. Ett Hammarby som kom till den här matchen med fyra raka ligasegrar i bagaget. Och det skulle komma att bli en femte. Det såg Madelen Janogy och Maika Hamano till med var sitt mål i matchen. Det första kom till efter närmare 23 minuters spel – och Hamano slog till kort efter att den andra halvleken spelats igång.

KIF Örebro – FC Rosengård 1-1

Olivia Holdt gav gästande FC Rosengård en mycket fin start i söndagens bortamöte med KIF Örebro. Hennes ledningsmål kom redan i den tionde minuten – och det var en ledning man tog med sig in till pausvilan. I den andra halvleken stod sig 0–1-resultatet länge och väl innan Heidi Kollanen klev fram för hemmalaget och ordnade en poäng. Det med tio minuter kvar av ordinarie tid.

IK Uppsala – Piteå IF 1-2

Efter en mållös första halvlek i söndagens möte mellan IK Uppsala och Piteå IF var det hemmalaget som i början av den andra halvleken skulle få jubla först. Det efter att en frispark från Uppsala hittat i nät via en Piteå-spelare. I den 63:e minuten kunde dock gästerna ta sig tillbaka in i matchen via Anam Imo på straff. 1–1 såg också ut att bli slutresultatet den här eftermiddagen, men en ny straffspark och ett nytt säkert avslut från Anam Imo såg till att alla tre poäng gick till Piteå IF.

BK Häcken – Växjö DFF 3-0

BK Häcken fortsätter att toppa tabellen i OBOS Damallsvenskan. Det stod klart efter att man under söndagen säkrat säsongens tolfte trepoängare när Växjö DFF var på besök på Bravida Arena. Elin Rubensson inledde hemmalagets målskytte när hon i den 22:a minuten sköt in ledningsmålet från straffpunkten. I den andra halvleken dubblade samme Rubensson den ledningen innan Marika Bergman Lundin slutligen satte spiken i kistan.

IFK Kalmar – Kristianstads DFF 2-3

På Guldfågeln Arena tog IFK Kalmar emot Kristianstads DFF under söndagseftermiddagen. Där skulle hemmapubliken tidigt få jubla då Patricia Fischerova nickade in 1–0 redan i den fjärde minuten. Evelyne Viens kunde dock replikera i minut 22 – och matchen var tillbaka i likaläge. IFK Kalmar fick den första halvlekens sista ord då Jessica Ayers sköt in 2–1 på straff. Den ledningen lyckades sedan hemmalaget hålla länge och väl, men mot slutet av matchen lyckades Kristianstad först kvittera, genom Tabitha Michelle Tindell, innan ett självmål stod för det slutliga avgörandet i den femte tilläggsminuten.

IFK Norrköping – Linköping FC 0-0

På Platinumcars Arena hade hela 8124 åskådare tagit sig för att bevittna måndagens Östgötaderby mellan IFK Norrköping och Linköping FC. Ett möte som skulle komma att sluta med en poäng till vardera lag efter en mållös tillställning. Det såg bland andra Sofia Hjern och Cajsa Andersson i respektive målbur till med ett flertal fina parader.

Djurgården – BP 2-2

Även på Grimsta IP väntade det under måndagskvällen derby när Djurgården ställdes mot BP. Tilde Lindwall inledde målskyttet för Djurgårdens del redan i den 17:e minuten – och bara fem minuter senare utökade Alice Bergström. En minst sagt bra start för hemmalaget. Men BP ville tillbaka, och kort efter Djurgårdens 2–0-mål hittade Sara Olai in med en reducering. Och innan dess att ens matchen nått halvtid kom också 2–2 via Wilma Wärulf. Den andra halvleken skulle komma att bli raka motsatsen, åtminstonde målmässigt, mot den första. De återstående 45 minuterna bjöd nämligen inte på något mål, utan ställningen 2–2 stod sig hela vägen in i mål.