Publicerad: 2023-09-01
OBOS Damallsvenskan
På fredagen inleddes den 18:e omgången av OBOS Damallsvenskan – och det bjöds bland annat på en jämn seriefinal mellan Linköping FC och BK Häcken.

Piteå IF – FC Rosengård 1-0

Piteå IF tog en minst sagt tung skalp när man under fredagskvällen besegrade den regerande mästaren FC Rosengård. Efter en mållös första halvlek kunde Tuva Skoog, assisterad av Anam Imo, sätta dit matchens enda mål i mitten av den andra halvleken. Därmed hakar laget fortsatt på i den absoluta toppen.

Växjö DFF – Hammarby 0-3

På Visma Arena gav den nykrönta bronsmedaljören Madelen Janogy sitt Hammarby ledningen redan efter dryga kvartens spel. 0–1-resultatet stod sig sedan halvleken ut – och så även en kvart in i den andra halvleken. För då hittade nämligen Simone Boye Sørensen in med kvällens andra mål för bortalaget. Mot slutet av matchen kunde också inhopparen Smilla Vallotto skriva in sig i målprotokollet när hon fastställde slutresultatet till 0–3.

Linköping FC – BK Häcken 0-0

I Linköping och på Bilbörsen Arena väntade det under fredagskvällen en seriefinal. Tabelltvåan Linköping FC tog emot serieledande BK Häcken. Upplagt för fest – men någon målfest skulle det däremot inte komma att bli. Matchen slutade mållöst och därmed var sin poäng till de båda lagen – och fortsatt ett tre poängs försprång för BK Häcken i toppen.

IFK Norrköping – KIF Örebro 0-1

Under återstarten på Platinumcars Arena var det gästande KIF Örebro som var det vassare laget. Maja Bodin skar in framför sin motståndare och stötte in 1-0 i öppet läge i den 35:e minuten, och KIF Örebro kunde med hjälp av en stabil defensiv sedan säkra hem tre tunga poäng på den undre halvan av tabellen.

IK Uppsala – BP 0-0

Söndagens enda match i OBOS Damallsvenskan utspelade sig på Studenternas. Där tog IK Uppsala emot BP i ett möte som inte bjöd på mål från något håll. Var sin poäng för lagen som därmed ligger kvar på negativ kvalplats respektive nedflyttningsplats.

Djurgården – Kristianstads DFF 1-1

Ett Djurgården i stort behov av poäng fick se trepoängaren rinna mellan fingrarna när Kristianstad DFF kvitterade på tilläggstid. Matchen var överlag mållös ända in i andra halvlek då Stinalisa Johansson gjorde ledningsmålet för hemmalaget. Sedan dröjde det alltså till minut 93 innan Therese Ivarsson kunde kvittera efter en hörna och fastställa resultatet till 1-1.

IFK Kalmar – Vittsjö GIK 0-6

Det är fortsatt tufft för tabelljumbon IFK Kalmar efter återstarten av serien. Under måndagskvällen var det Vittsjö som kom på besök och lämnade med samtliga tre poäng samt sex gjorda mål av sex olika målskyttar. I målprotokollet hittar vi Clara Markstedt, Lisa Klinga, Clare Polkinghorne, Nellie Persson, Hanna Ekengren och Kayla Adamek