Jeglertz lämnar LFC för danska landslaget
Publicerad: 2023-06-08
OBOS Damallsvenskan
Linköping FC:s chefstränare Andrée Jeglertz lämnar laget efter vårsäsongens sista match för att istället bli ny förbundskapten i Danmark.

Andrée Jeglertz kom till Linköping FC 2021 och har under sin tid i klubben hjälpt till att föra laget tillbaka till toppen av OBOS Damallsvenskan. När första halvan av den nuvarande säsongen är slut lämnar han dock LFC för att ta över som ny förbundskapten i danska landslaget, där han påbörjar jobbet efter sommarens VM-slutspel.

– Det har varit två och ett halvt fantastiska år och jag har älskat att gå till jobbet varje dag. Det nya uppdraget är en spännande utmaning för mig och även om det känns som rätt steg att ta är det samtidigt vemodigt, säger Jeglertz.

Linköping FC:s ordförande Johan Ladenberg hade helst sett att Jeglertz stannat säsongen ut men har förståelse för hans önskan.

– Andrée har betytt mycket för klubben och laget, även utanför planen. Det hade självklart varit önskvärt att vi hade fått behålla honom som chefstränare, men samtidigt kan saker dyka upp som ställer allting på sin spets. Vi har haft en bra dialog hela tiden.

Arbetet med att hitta en ersättare har inletts och Ladenberg tror att det inom kort finns ett namn att kommunicera.

– Vi är ett topplag inom svensk fotboll. Självklart finns det intressenter som skulle vilja ansluta till oss. Det är mycket som ska falla på plats, men vi har kommit en bra bit på väg.

Andrée Jeglertz lämnar sitt uppdrag i LFC den siste juli och kommer att tackas av vid sin sista hemmamatch på Bilbörsen Arena 2 juli kl. 13.00 mot IK Uppsala Fotboll.

Jonas Jacobson
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER