Publicerad: 2023-11-03
OBOS Damallsvenskan
KIF Örebro bortabesegrade IK Uppsala under fredagskvällen – och kan därmed konstatera att man spelar i OBOS Damallsvenskan även under 2024.

IK Uppsala – KIF Örebro 0-2

Efter en mållös första halvlek på Studenternas var det gästande KIF Örebro som i mitten av den andra halvleken kunde spräcka målnollan. Jenny-Julia Danielsson var den som inledde målskyttet – och det i minut 66. Sedan, bara några minuter senare, kunde laget dessutom utöka via Inka Sarjanoja. Den tvåmålsledningen höll man sedan hela vägen in i mål, och har i och med segern säkrat spel i OBOS Damallsvenskan 2024. IK Uppsala ligger alltjämt kvar på nedflyttningsplats.

Kristianstads DFF – FC Rosengård 1-1

Elisabet Gunnarsdottir gjorde sin sista hemmamatch som tränare för Kristianstads DFF med ett skånederby mot FC Rosengård. Det var gästerna som tog ledningen på Kristianstads Fotbollsarena då Jessica Wik tofflade in 1-0 i den 17:e minuten. KDFF lyckades få in ett sent kvitteringsmål då Emmi Alanen hoppade högst och nickade in 1-1 i den 87:e minuten.

IFK Kalmar – Linköping FC 1-15

Linköping FC gör vad man kan för att hänga med i guldstriden. Under söndagen krossade man IFK Kalmar fullständigt med en 15-1–seger där Cathinka Tandberg gjorde sex mål för gästerna. Övriga målskyttar för LFC: Agnes Karlsson (2), Tyra Andersson (2), Cornelia Kapocs (2), Alva Selerud (1), Yuka Momiki (1) och Stina Lennartsson (1). IFK:s mål i matchen, deras tionde för säsongen, gjordes av Maja Landin.

Piteå IF – BP 3-0

Piteå IF bjöd hemmapubliken på tre mål och tre poäng i säsongens sista hemmamatch. Ronja Aronsson satte 1-0 i mitten av den första halvleken och Ellen Löfquist ökade till 2-0 tio minuter senare. I slutminuterna av matchen kunde sedan Emma Viklund sätta spiken i kistan med sitt 3-0–mål.

Vittsjö GIK – IFK Norrköping 1-0

Kampen om att bli bäst i Skåne står nu mellan Vittsjö GIK och KDFF inför den sista omgången. Vittsjö säkrade en sen trepoängare hemma mot IFK Norrköping då Sarah Stratigakis satte matchens enda mål i den 86:e minuten.

Växjö DFF – Djurgården 2-0

Växjö DFF kliver upp på åttonde plats i OBOS Damallsvenskan efter att Larkin Russell sänkt Djurgården med två mål under söndagen. Det första kom efter Tilde Johanssons framspelning i den 52:a minuten, och det andra kom med fyra minuter kvar att spela.

Hammarby – BK Häcken 3-2

BK Häcken kunde säkra guldet på Tele2 Arena – men det blev istället Hammarby som tar över serieledningen inför den sista omgången. Bajen rivstartade inför årets högsta publiksiffra, 15 033 åskådare, och gick upp i en 3-0–ledning efter 23 minuter. Eva Nyström skickade in 1-0 på straff redan i den tredje minuten, Madelen Janogy pendlade in 2-0 på volley efter en hörna i den 18:e innan Jonna Andersson satte trean med ett lågt avslut. Men Häcken reste sig. I den 38:e minuten reducerade Hanna Wijk, och i slutet av den andra halvleken nickade Aisha Masaka in 3-2. Närmare än så kom dock inte Häcken idag, och Hammarby startar i pole position i omgång 26.