Vinst till Rosengård i första kvalmötet i CL
Publicerad: 2023-10-11
På onsdagen gick våra svenska lag in i Champions League-kvalet. Först ut var FC Rosengård som vann med 2-1 mot Spartak Subotica.

Spartak Subotica – FC Rosengård 1-2

I det första av två kvalmöten mot Spartak Subotica var det Rosengård som var det starkare laget. På bortaplan var det Caroline Seger som redan i den nionde minuten slog in ledningsmålet till malmöiterna. Hemmalaget skakade fram en kvittering innan första halvlek var över men i den 72:e minuten var det Ria Ölings tur att hitta nät. Vinsten innebär att Rosengård går in i nästa veckas returmöte med ett övertag, ett steg närmare Champions League.

Returmötet spelas i Malmö den 18 oktober, innaren tar plats i gruppspelsfasen av Champions League.

BK Häcken – FC Twente: 2-2

BK Häcken tog emot nederländska FC Twente på Bravida Arena i den första kvalmatchen på onsdagskvällen. Ett tidigt underläge satte press på Hisings-borna men efter ett mål av Felicia Schröder på tilläggstid i första halvlek kunde man gå till halvtidsvila med 1-1. Bara ett par minuter in i andra halvlek tog hemmalaget över ledningen och såg starka ut. Men inte låmgt därefter kom gästernas kvittering. Häckeen har ytterliagre något vasst läge som skulle kunna ha gett ett nytt ledningsmål. Men avslutningen på matchen var böljande och något femte mål kom aldrig. Inför returen i Nederländerna nästa vecka är ställningen 2-2.

Returmötet spelas i Enschede den 18:e oktober.