Förlust i dramatisk semifinal
Publicerad: 2023-08-15
OBOS Damallsvenskan
Sverige föll mot Spanien i semifinalen, i en match där alla tre mål föll i slutminuterna. Nu väntar bornsmatch på lördag.

Sverige ställde upp med samma startelva som i nästan alla andra matcher i sommarens VM-slutspel, vilket innebar att BK Häckens Elin Rubensson hade en nyckelroll på mittfältet medan Hammarbys Jonna Andersson startade som vänsterback. Medan det fortfarande stod 0-0 byttes även FC Rosengårds poängmaskin Olivia Schough in för Blågult.

Efter att ha besegrat både USA och Japan i utslagsomgångarna så var marginalerna på fel sida mot Spanien. Barcelonas supertalang Salma Paralluelo högg på en lös boll i straffområdet och sköt 1-0 för La Roja i den 81:a minuten. Sverige svarade då inhopparna Rebecka Blomqvist och Lina Hurtig samarbetade: Hurtig nickade ned till Blomqvist, och Wolfsburg-anfallaren tryckte in 1-1 i den 88:e minuten. Men bara två minuter senare kom det avgörande målet på en hörnvariant. Olga Carmona fick bollen utanför straffområdet, laddade med vänstern och skickade in 2–1 via ribban.

Sverige lyckades inte resa sig en gång till och får nu spela bronsmatch på lördag mot antingen Australien eller England.