Umeå IK och Hammarby till final
Publicerad: 2023-11-17
Svenska Spel F19
Fredagens semifinaler bjöd på fint spel och många mål. Till slut stod det klart att Umeå IK och Hammarby drabbar samman i söndagens final. För BP och BK Häcken väntar bronsmatch.

Umeå IK – BP 2-1

Fredagens semifinalsspel inleddes med mötet mellan ettan och fyran i höstserien. Planenligt tog Umeå IK ledningen i matchen genom Tyra Eriksén, men BP kvitterade efter ett perfekt avslut från Ellen Michelsson. Den andra halvleken fortsatte som den första. Umeå hade mest boll och skapade flest klara chanser. Till slut kom segermålet och på nytt var det Tyra Eriksén som var sist på bollen. Med ett elegant placerat avslut satte hon 2-1 och avgjorde mötet till Umeås fördel. Segern innebär final för UIK som nu har chansen på sin tredje raka titel i Svenska Spel F19.

BK Häcken – Hammarby 3-5

Den andra semifinalen bjöd på målkalas och det var Hammarby som började bäst. Redan efter en dryg halvtimme stod det 0-3 på resultattavlan efter mål från Lykke Ihrfelt, Sonja Windahl och Alice Wehinger. Men Häcken gav inte upp. Emilia Migas reducerade snyggt när hon på egen hand tog sig fram och tryckte bollen i nät. I början av den andra halvleken kom näästa reducering genom Stella Oyoko Bengtsson. Men Ida Gagnfors tryckte sen in 4-2 ett par minuter senare. Det skulle dock bli spännande på slutet. Med sex minuter kvar av ordinarie tid reducerade Lova Sternvik på nytt, men spiken i kistan skulle komma på tilläggstid. Carmen Cernjul utnyttjade ett kontringsläge och satte 5-3 för Hammarby. Final väntar på söndag.

Slutspelet i Svenska Spel F19 spelas på Malmö IP och sänds hos Expressen.