Matilda Vinberg vinner årets första Månadens Spelare
Publicerad: 2023-05-24
OBOS Damallsvenskan
Säsongens första Månadens Spelare vinns av Hammarbys mittfältare Matilda Vinberg, som får priset baserat på sina insatser i både mars och april.

Motivering: Hammarby flög ur startblocken i mars och vann allt under de första två månaderna. Mittfältaren Matilda Vinberg visade upp ett landslagsmässigt spel med bland annat tre mål. Månadens höjdpunkt: långskottet från 40 meter i 6-1–segern mot Växjö DFF.

Matilda Vinberg har trots sin unga ålder visat upp ett så pass moget mittfältsspel att hon börjat konkurrera om en plats i svenska landslaget. Efter en stark start på säsongen 2023 vinner hon Månadens Spelare, ett pris hon är glad över att ta emot.

– Ett stort, varmt tack till alla er som röstade fram mig till månadens spelare! Såklart vill jag också rikta ett tack till mina lagkamrater och Hammarby, som också är en del av detta, säger Vinberg.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett till valfritt CSR-projekt i klubben. Sara Pettersson, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till fotbollen. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att medlen kommer förvaltas väl, säger Sara Pettersson.

Vinberg och Hammarby skänker vinstpengarna till Samhällsmatchen som är samlingsnamnet för Hammarby Fotbolls insatser i samhället.

Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan utses av en jury bestående av seriens lagkaptener, experter från Aftonbladet, Svenska spel, Viaplay och Elitfotboll Dam samt resultatet av supportrarnas omröstning.

Jonas Jacobson
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER