Matchbladet – Inför omgång 3
Publicerad: 2023-04-14
OBOS Damallsvenskan
OBOS Damallsvenskan är tillbaka efter landslagsuppehållet! I den tredje omgången ställs bland annat två av de hittills obesegrade lagen mot varandra då Piteå IF tar emot fullpoängaren Linköping FC.

Fredag 18.00 Djurgården – FC Rosengård

Efter premiärsegern borta mot BK Häcken åkte Djurgården på en förlust i den andra ogmången. FC Rosengård har det värre – efter att ha kryssat hemma mot Piteå IF i premiären åkta man på en 4-1–förlust borta mot Linköping FC innan uppehållet.

– Nu har vi laddat om för en ny match här mot Djurgården. Vi vill komma dit med mycket energi och ta med oss det vi faktiskt gjort bra i de första matcherna. Sedan har vi tränat hårt och ska gå in och spela med passion, glädje och se till att ta tre poäng, säger Jessica Wik till Rosengårds webbsida.

Djurgården kommer till spel utan varesig en småskadad hedvig Lindahl eller ordinarie hemmaplan – Stockholm Stadion är inte spelbar och matchen arrangeras istället på Grimsta IP.

– Jag förväntar mig ändå en tuff match och Rosengård kommer säkert att vara revanschsugna. Samtidigt har vi en tro på att det kan bli likt vår match mot Häcken och en sådan matchbild känner vi oss väldigt bekväma med, säger DIF-tränaren Magnus Pålsson till Djurgårdens webbsida.

Lördag 15.00 Hammarby – Växjö DFF

Hammarby har imponerat i säsongsupptakten medan nykomlingen Växjö DFF haft det tuffare. Bajen har två raka 2-0–segrar, den senaste kom borta mot IK Uppsala och nu väntar alltså match mot ännu en nykomling.

– Jättekul att få hålla nollan i båda matcherna och göra fyra mål framåt, summerar Julia Roddar för HTV efter de två första omgångarna.

Söndag 13.00 IFK Kalmar – BP

Två förluster för IFK Kalmar. Ett kryss, hemma mot nykomlingen IK Uppsala, och en förlust för BP. Båda lagen kämpade i botten av tabellen 2022 och när de ställs mot varandra i den tredje omgången vet IFK-kaptenen Amanda Persson att viktiga poäng står på spel.

– Alla matcher är måstematcher och vi går alltid för poäng, vilka vi än möter. BP känner säkert samma sak om oss, att de måste vinna. Samtidigt kan man inte ha för stort fokus på de man möter, för då glömmer man det man faktiskt ska göra, säger Persson till Barometern.

Söndag 15.00 IK Uppsala – IFK Norrköping

IFK Norrköping har fått en flygande start på sin första sejour i OBOS Damallsvenskan. Peking vann nykomlingsmötet med Växjö DFF i premiären, och nu väntar en ny Elitettan 2022-återträff då man gästar IK Uppsala. Uppsala åkte på dubbla smällar i den senaste omgången då man föll hemma mot Hammarby och fick se viktiga Helén Eke kotsbandsskadad.

– Hon bidrar med jättemycket rutin, en jättebra fotbollsspelare och en ledare i omklädningsrummet. Men jag vet också om att jag har en grupp som är otroligt lojal och många som vill jobba och ta ansvar där ute. Hon kommer garanterat att finnas på plats även om hon är skadad och kunna hjälpa till med mycket erfarenhet och rutin, säger Uppsala-tränaren Jonas Valfridsson till UNT.

Söndag 15.00 Piteå IF – Linköping FC

Krysset borta mot FC Rosnegård i den första omgången följdes upp av en imponerande hemmaseger mot Kristianstads DFF för Piteå IF. Ännu bättre har det gått för Linköping FC, som besegrat både KIF Örebro (3-1) och Rosengård (4-1), och toppar den tidiga tabellen. Det är dock inte bara utropstecken för LFC för tillfället, utan Olga Ahtinen, Stina Lennartsson och nyförvärvet Michaela Abam är tveksamma till spel på söndag.

– Vi får avvakta de närmaste dagarna, men det finns några frågetecken, konstaterar tränaren André Jeglertz.

Söndag 15.00 KIF Örebro – Kristianstads DFF

KIF Örebro fick in en riktig fullträff innan landslagsuppehållet då man bortabesegrade Djurgården och visade upp ett imponerande spel.

– Jag tror faktiskt att vi chockade dom lite. Vi gick högt i pressen, och de gav oss bollen nästan varje gång. De kom inte åt oss överhuvudtaget, vi kunde spela förbi hur lätt som helst, säger huvudtränare Rickard Johansson enligt klubbens webbsida.

KDFF har gjort en omvänd resa i säsongsinledningen: en imponerande hemmaseger mot IFK Kalmar följdes upp av förlust i Piteå, i en match där laget inte hade marginalerna på sin sida.

– Jag kommer aldrig kalla det för tur eller otur och vi behöver jobba in självförtroende i de lägena som vi skapar. Det är så svårt att förklara det här och utgången i matchen är helt annan mot känslan man har, säger KDFF-tränaren Elisabet Gunnarsdottir.

Måndag 19.00 Vittsjö GIK – BK Häcken

En 20–förlust mot Hammarby följdes upp av en 2-0–seger mot BP. Nu väntar ny hemmamatch för Vittsjö GIK mot BK Häcken, som även de har en seger och en förlust på de två inledande omgångarna. Laget har dock en målskillnad på +3 efter att målen äntligen trillat in borta mot Växjö DFF i den senaste omgången.

– Väldigt bra att få första vinsten och det som känns så bra är att vi gör en bra match men vi vet också att vi kan göra det bättre. Om vi fortsätter så här kommer det att bli jättekul, kommenterade Stine Larsen för bkhacken.se efter 4-0–segern senast.

Jonas Jacobson
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER