Alyssa Walker är Månadens spelare
Publicerad: 2022-11-24
OBOS Damallsvenskan
Årets sista utmärkelse till Månadens spelare går till IFK Kalmars Alyssa Walker.

Motivering: IFK Kalmar säkrade kontraktet i OBOS Damallsvenskan. En stor bidragande orsak var Alyssa Walkers fina oktobermånad. Laget tog åtta av sina totala poäng under den sista månaden och amerikanskan gjorde tre mål. Bland annat två mot Linköping.

Walker har varit en av de bästa spelarna i IFK Kalmar under säsongen och gjorde nio av lagets 25 mål när kontraktet säkrades. Amerikanskan tar nu emot priset som Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan i oktober. Något hon är glad över.

– Wow, det är fantastiskt, säger hon efter att ha fått beskedet och fortsätter:

– Jag måste berömma tjejerna som hjälpt mig. Bakom varje mål ligger en framspelning och bakom varje assist ligger ett fint defensivt arbete. Vi vinner det här tillsammans. Att avsluta säsongen på det här sättet är fantastiskt.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett till valfritt CSR-projekt i klubben. Sara Pettersson, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till fotbollen. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att medlen kommer förvaltas väl, säger Sara Pettersson.

Prispengarna på 10.000 kronor från Svenska Spel går till IFK Kalmars arbete kring att få tjejer att vänta med att testa alkohol, narkotika och tobak. På IFK Kalmars hemsida går att läsa:

"Programmet innebär, att våra spelare vid 13-14 års ålder samt deras föräldrar tecknar ett skriftligt avtal med föreningen. Avtalet gäller fram till den 30:e november det år spelaren börjar i gymnasiet, då är hon16 år. Spelaren åtar sig att vara drogfri under hela avtalsperioden. Om spelaren lyckas hålla avtalet utgår en premie på 2 000 kr, där föreningen står för halva beloppet och föräldrarna för den andra halvan. Under perioden kommer det att finns resurser för tjejgruppen att anordna gemensamma aktiviteter t.ex. relax i simhallen, matlagningskvällar, studieresor, föreläsningar m.m. Föreningens målsättning är att så många som möjligt av våra tjejer skall skriva på avtalet och därmed skjuta på sin ANT-debut. Vår uppgift är inte att göra tjejerna till nykterister utan att Skjuta på debuten."

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER