Sen seger i VM-premiären
Publicerad: 2023-07-23
VM 2023
Amanda Ilestedt frälste svenska landslaget med sitt 2-1–mål på nick i den 90:e minuten i VM-premiären mot Sydafrika.

Sverige gick in i världsmästerskapet 2023 med match mot Sydafrika i Wellington, Nya Zeeland. Sverige hade det mesta av bollen under matchen men hamnade i underläge då Hildah Magaia satte 1-0 på retur för Sydafrika strax efter halvtid. Fridolina Rolfö fick in en kvittering i den 65:e minuten och Sverige pressade sedan på ordentligt för ett segermål. Och det skulle komma i dne 90:e minuten då huvudstarka Amanda Ilestedt knoppade in 2-1 på hörna i den 90:e minuten.

Hammarbys Jonna Andersson spelade hela matchen på sin vänsterbacksplats och BK Häckens Elin Rubensson byttes ut med tio minuter kvar. FC Rosengård-duon Olivia Schough och Caroline Seger hoppade in i den andra halvleken när Sverige jagade ett vinstmål.

Imorgon söndag spelas andra premiärmatchen i Grupp G då Italien och Argentina möts i Auckland, Nya Zeeland.