De kan bli månadens spelare i september
Publicerad: 2023-10-09
OBOS Damallsvenskan
Ytterligare en månad är avklarad och det är dags att utse månadens spelare för september. De nominerade är...

Tove Enblom, KIF Örebro

Närkingarna gjorde en stark september och gick igenom månaden med tre segrar och en förlust. Burväktare Enblom höll nollan i tre av matcherna och är en bidragande orsak till att laget ligger på rätt sida kvalstrecket.

Beata Kollmats, Djurgården

Djurgårdens mittback hjälpte laget till två segrar och ett kryss den senaste månaden. Den största skalpen kom när laget höll nollan och besegrade BK Häcken med 1-0.

Anna Tamminen, Hammarby

Bajens målvakt höll nollan genom hela september och har sett till att laget är med och krigar om guldet. I segern mot Uppsala passerade hon 700 minuter i rad utan att släppa in mål.

Rösta på din favorit hos Sportbladet

Juryn bestående av representanter från Sportbladet, Viaplay, Elitfotboll Dam, Svenska spel samt ligans kaptener har röstat fram de tre spelare som gör upp om priset i mars och april. Vinnaren får 10 000 kronor från vår huvudsponsor Svenska Spel att skänka till valfritt CSR-projekt i klubben.

Vem som vinner avgörs efter supportrarnas omröstning som pågår hos Sportbladet och vinnaren presenteras på obosdamallsvenskan.se och ligans sociala medier.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER