Olivia Schough är Månadens Spelare i maj
Publicerad: 2023-06-08
OBOS Damallsvenskan
FC Rosengårds Olivia Schough vinner Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan i maj efter bland annat sex mål under månaden som gick.

Motivering: FC Rosengård har lyft i tabellen, mycket tack vare Olivia Schoughs form i maj. Hon gjorde båda målen i derbyt mot Kristianstads DFF, satte den sena kvitteringen mot BK Häcken, öppnade målskyttet borta mot Hammarby och gjorde FCR:s båda mål i segern mot KIF Örebro.

Efter FC Rosengårds tunga inledning har rutinerade Olivia Schough visat vägen framåt med flera avgörande mål under månaden som gick, och de regerande mästarna är återigen inblandade i toppstriden.

– Stort tack till alla som röstat, det betyder mycket! Det känns väldigt fint att få den här utmärkelsen samtidigt som klubbens viktiga arbete utanför planen får en extra boost, säger Schough om utmärkelsen, och fortsätter:

– Jag är jätteglad över att ha kunnat bidra på mitt sätt, men jag är ingenting utan mitt lag. Vi är i ett riktigt bra flow nu och jobbar stenhårt tillsammans för att ta fler poäng och klättra i tabellen.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett till valfritt CSR-projekt i klubben. Sara Pettersson, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till fotbollen. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att medlen kommer förvaltas väl, säger Sara Pettersson.

Olivia Schoughs vinstpengar kommer att gå till FC Rosengårds sociala initiativ Football for Life i Sydafrika som arbetar med fotbollen som verktyg för att stärka tjejers självförtroende, självkänsla och ställning i samhället.

Tack vare Football for Lifes arbete under 15 år finns det nu över 1 000 tjejer som regelbundet spelar fotboll i distriktet och ett nätverk med 150 utbildade kvinnliga ledare. Bidraget från Olivia Schough, genom Svenska Spel, kommer ge klubben möjlighet att arrangera ett läger eller en turnering på Football for Lifes center i Sydafrika.

Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan utses av en jury bestående av seriens lagkaptener, experter från Aftonbladet, Svenska Spel, Viaplay och Elitfotboll Dam samt resultatet av supportrarnas omröstning.

Jonas Jacobson
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER