Gruppsegern säkrad efter ny seger
Publicerad: 2023-08-02
VM 2023
Sverige bärgade under onsdagen tredje raka segern – och har därmed säkrat gruppsegern i VM. Argentina besegrades med 2–0.

Under onsdagen väntade Argentina i den tredje och sista VM-gruppspelsmatchen för svensk del. Sverige, med två av två vinster i bagaget inför avslutningen, hade redan säkrat avancemanget och nästintill också gruppsegern.

Efter en mållös första halvlek kunde Sverige i mitten av den andra halvleken ta ledningen. Sofia Jakobssons inlägg hittade fram till Rebecka Blomqvist som nickade bollen i nät från nära håll. Mot slutet av matchen gjordes Rebecka Blomqvist ned i offensivt straffområde och domaren pekade på straffpunkten. Inhopparen Elin Rubensson klev fram och fastställde slutresultatet till 0–2.

Förbundskapten Peter Gerhardsson hade kastat om i den svenska startelvan den här dagen. Från OBOS Damallsvenskan startade hela sex spelare. BK Häckens Jennifer Falk vaktade den svenska kassen samtidigt som lagkamraten Anna Sandberg huserade på vänsterbackspositionen. Stina Lennartsson (Linköping FC), Madelen Janogy (Hammarby), Caroline Seger (FC Rosengård) och Olivia Schough (FC Rosengård) spelade även de från start. BK Häckens Elin Rubensson äntrade planen i den andra halvleken, och satte alltså dit 0–2-målet.

Nu väntar åttondelsfinal mot USA på söndag. Avspark i det mötet är 11.00 svensk tid.