• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 1 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Idag 17 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Fredag Fre 30 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Söndag Sön 2 Maj Maj

Vinnarna i Damallsvenskans Bästa

24 november 2020 08:03

Sportbladet delade ut en rad priser under söndagen och här är alla vinnare.


Årets målvakt: Jennifer Falk, Kopparbergs/Göteborg FC

Mästarnas målvakt har inte bara släppt in minst antal mål i OBOS Damallsvenskan 2020. Hon har tagit platsen mellan stolparna i landslaget och nu också utsetts till Årets målvakt.

– Vi har haft ett så jättebra samarbete med laget i år. Och det har varit lätt att spela med laget. Jag tror att det är det som gjort det, säger Falk till Sportbladet.

Årets back: Natalia Kuikka, Kopparbergs/Göteborg FC

Ytterligare en spelare från de nyblivna Svenska mästarinnorna. Kuikka har bidragit med sex mål och sett till att det ramstarka försvaret hållit tätt.

– Jag har gjort allt för att vara den bästa jag kan vara för mina lagkamrater. Det känns kul att få ett kvitto på det. Det känns overkligt, säger Natalia Kuikka till Sportbladet.

Årets mittfältare: Therese Sessy Åsland, Kristianstads DFF

Det norska nyförvärvet blev en succé för KDFF som slutade trea och säkrade en europaplats. Åtta mål och sex assist är starka papper för landslagsmittfältaren.

Årets anfallare: Pauline Hammarlund, Kopparbergs/Göteborg FC

Tolv mål och fem assist placerar Hammarlund överst i poängligan 2020. Anfallaren har jobbat sig till en plats i landslaget och kommer vara viktig för Göteborg i decembers Champions League-spel.

– Jag var jättestolt över att bara vara nominerad. Massa fantastiska spelare, inte minst forwards, i den här ligan. Jag är jättestolt, säger Hammarlund till Sportbladet.

Årets tränare: Elisabet Gunnarsdottir, Kristianstads DFF

Beta inledde säsongen med bältros, kom tillbaka och såg till att Kristianstad slutade trea och spelar i europa nästa säsong. Efter elva säsonger i samma klubb känns det som Gunnarsdottir har motivation och klass att leda laget i minst lika många till.

Årets genombrott: Emma Östlund, KIF Örebro

20-åriga Östlund har jobbat sig till en fast plats i KIF Örebros startelva och var en av anledningarna till att laget jobbade sig till en stabil mittenplacering i tabellen.

Årets MVP: Olivia Schough, Djurgården

Landslagsmittfältaren var den stora skillnaden för Djurgården, som på nytt säkrade kontraktet i den sista omgången.

"Djurgården är ett allsvenskt mittenlag på alla punkter förutom målskyttet. Det har fått symbolspelaren Schough att dubbelarbeta som bästa framspelare och målgörare. Utan henne vore laget i Elitettan 2021.", löd motiveringen från juryn.

Årets mål: Fanny Lång, Djurgården

Fanny Långs frisparkskanon mot Kristianstad var otagbar för Brett Maron och den var ostoppbar för juryn i omröstningen av årets mål.