• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov

Matchbladet – inför omgång 16

10 september 2021 18:11
OBOS Damallsvenskan

En tredjedel återstår av säsongen och det är spännande på flera håll i tabellen. Hur anpassar sig BK Häcken till seriespelet nu när man är klara för Champions League och hur blir det för Rosengård? Och vem är mest sugen på försöka utmana topplagen?


Djurgården – Vittsjö GIK, lördag 15.00

Djurgården har haft lite "varannan match-form" den senaste tiden med två segrar och två förluster på de fyra senaste. Man ligger åtta i tabellen och det vill man givetvis förbättra. Det stora problemet i år har varit målskyttet där man snittar ett per match. Hemma på Stadion är man dock svårslagna. Den senaste hemmaförlusten kom den 17:e maj.

– Vi har hunnit med mycket under träning i vårt arbetssätt och det är många delar som ser mycket bättre ut dag för dag. Så känslan är väldigt bra inför matchen och det blir roligt att få spela inför hemmapublken igen, säger nye tränaren Magnus Pålsson till klubbens hemsida inför matchen.

På tal om svagt målskytte. Vittsjö har bara gjort tolv mål på 15 matcher, men ligger fortfarande tre poäng före Djurgården i tabellen med sina 20 inspelade pinnar. Precis allt talar för en målsnål tillställning på Stadion och när lagen möttes i våras vann DIF med 1-0.

Kristianstads DFF – Linköpings FC, söndag 14.00

Två raka förluster har gjort att KDFF halkat efter i jakten på CL-platser till nästa år. Nu är man dock tillbaka i rutinen med en match i veckan och det är dags för tre poäng om man ska närma sig toppen igen.

Med sju matcher kvar att spela har vi sju härliga utmaningar framför oss - ingen match kommer vara viktigare än någon annan då alla kommer vara att betrakta som cupfinaler där det gäller vara på tårna i minst 90 min per match, skriver KDFF på sin hemsida. Jakten är satt på tredjeplatsen och Linköping är första lag att i sådant fall passera. LFC ligger placeringen över KDFF och har ett mål bättre målskillnad inför lagens möte. Linköping vann i våras och formen är något bättre hos östgötarna som plockat fem poäng på de fem senaste. Är det här helgens mest intressant match?

Hammarby – FC Rosengård, söndag 14.00

Ett spännande möte väntar mellan Bajen och Rosengård. Hammarby plockade tre viktiga poäng mot Kristianstad senast och jagar tredjeplatsen i tabellen. Rosengård går som tåget i OBOS Damallsvenskan men har haft tufft matchande på slutet med kval till Champions League i veckorna. Nu har gästerna bara serien att fokusera på och frågan är om Hammarby får känna av det på söndag?

Eskilstuna United – Växjö DFF, söndag 15.00

Visserligen åkte United på en förlust senast, men formen har varit på topp och man är trea i tabellen. Mia Jalkerud har bidragit med mål och assist sedan hon anslöt och nu har hon dessutom blivit utsedd till Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan.

För Växjö fortsätter resultaten gå emot. Ny förlust senast mot KIF Örebro men återigen bara med uddamålet. Växjös Shannon Woeller, tidigare i Eskilstuna, intervjuades av Uniteds hemsida och pratade om att laget har svårt att göra mål framåt.

– Självklart väldigt frustrerande. Det jag ändå känner glädje över är att vi fortsatt att våga spela fotboll och kunnat förflytta bollen på ett bra sätt. Ibland har vi dock haft svårt att förvandla det till att skapa chanser, andra gånger känns det verkligen som mycket otur att vi inte lyckats få in bollen, säger hon.

Tre mål framåt är givetvis under all kritik, men 22 insläppta är ett facit som inte ska behöva betyda jumboplats (AIK har exempelvis släppt in 39). Kan man få fart på målskyttet finns chansen för mirakel, men det måste ske snabbt.

BK Häcken – KIF Örebro, söndag 16.00

Tabelltvåan Häcken är klara för Champions League, men måste fortsatt hålla fullt fokus på ligaspelet. Filippa Angeldahl har lämnat, men mot Piteå i den senaste omgången blev det seger med 1-0. Den femte raka i jakten på FC Rosengård.

KIF Örebro ska dock inte underskattas. Två raka segrar i serien gör att man ligger på säker mark på sin niondeplats. I Göteborg kryssade man i fjol och året innan plockade man tre pinnar.

AIK – Piteå IF, söndag 16.00

Möte mellan tian och elvan där det handlar om att rycka ifrån jumboplatsen. AIK har en seger på de fem senaste medan Piteå bara plockat en pinne på fem matcher. När lagen möttes i juli vann Piteå med hela 4-0. Kan AIK svara den här gången?

Helgens hetaste: Söndag 14.00. Båda matcherna med den avsparkstiden sticker ut den här helgen. Så bänka er, slå på dubbla Sportbladetplay-skärmar och följ spänningen.

Håll koll på: Nyförvärvet Mille Gejl Jensen har målat i två raka matcher för BK Häcken. Kommer Häckens offensiv fortsätta övertyga resten av året?

Håll koll på2: Växjös offensiv. Någon gång måste det hända. Tre mål på 15 matcher är uselt och inte mycket tyder på att det vänder borta mot Eskilstuna?

Håll koll på3: Blir det mål överhuvudtaget när Djurgården tar emot Vittsjö? På förhand känns det som årets säkraste 0-0–match.