Schough skarp i Rosengårds seger
Publicerad: 2022-04-29
OBOS Damallsvenskan
Olivia Schough gjorde två mål och låg bakom ett till när FC Rosengård inledde omgång 6 med en 4-1-seger mot Hammarby.

FC Rosengård – Hammarby 4-1

Efter 2-2-mötet med BK Häcken i den förra omgången gled FC Rosngård tillbaka in på vinnarspåret när man besegrade Hammarby hemma under fredagskvällen. Stefanie Sanders satte 1-0 för hemmalaget på en retur efter att Olivia Schough prickat stolpen. Gästande Hammarby kom dock tillbak snabbt då Emilia Larsson kvitterade med ett välplacerat avslut, men innan första halvlek var över hade Schough lättat in 2-1 i friläge. 17-åriga Bea Sprung utökade till 3-1 i den 82:a minuten, och på stopptid kunde Schough fastställa slutresultatet till 4-1.

Umeå IK – AIK 2-0

Umeå tog säsongens andra trepoängare efter att ha rivstartat hemma mot AIK. Redan i den andra minuten kunde Emma Åberg Zingmark näta från nära håll då hon högg snabbast på en lös boll efter en frispark. 2-0 kom i den 17:e minuten då Henna Honkanen nickade in en hörna vid den främre stolpen. Nykomlingen UIK är fortsatt obesegrade på hemmaplan, där man plockat samtliga sju poäng så här långt i OBOS Damallsvenskan.

Djurgården – Kristianstads DFF 1-0

Djurgården tog sin andra raka seger hemma på Stockholm Stadion när man vann med 1-0 mot Kristianstad. Matchens enda mål föll i slutet av den första halvleken då Stinalisa Johansson slog in 1-0 vid den bortre stolpen efter Tove Almqvists högerinlägg.

BP – Piteå IF 0-1

Piteå hänger med i toppen av tabellen efter en ny seger, den här gången mot nykomlingen BP. Hlin Eriksdottir satte 1-0 på Grimsta via stolpen och in i den 42:a matchminuten, och även om gästerna hade bud på fler mål i den andra halvleken stannade resultatet vid en uddamålsseger.

Eskilstuna United – IFK Kalmar 1-0

Även Eskilstuna hänger med i toppen efter att man tagit säsongens tredje seger hemma mot IFK Kalmar. I mitten av den andra halvleken rullade hemmalaget upp ett fint anfall där Elin Rombing till slut kunde ta emot bollen i straffområdet och trycka in 1-0 i bortre hörnet, ett mål som skulle visa sig bli matchens enda.

Vittsjö GIK – BK Häcken 0-0

Svårslagna Vittsjö plockade en ny pinne i hemmamötet med Häcken. Lagen höll nollan mot varandra på Vittsjö IP, vilket innebär att hemmalaget nu står på nio poäng i tabellen efter två vinster, tre kryss och en förlust på de inledande omgångarna. Även Häcken har tre kryss, men Göteborgslaget har även tre segrar på kontot så här långt.

Linköping FC – KIF Örebro 1-0

Sist ut i den sjätte omgången var Linköpings möte med KIF Örebro på Linköping Arena. Hemmalaget LFC hade de flesta av chanserna i matchen och fick till slut utdelning då Saori Takarada nickade in det matchvinnande 1-0-målet i den 80:e minuten.