• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 23 Maj Maj
Fredag Fre 28 Maj Maj
Lördag Lör 29 Maj Maj
Söndag Sön 30 Maj Maj
Fredag Fre 4 Juni Jun
Lördag Lör 5 Juni Jun
Söndag Sön 6 Juni Jun
Söndag Sön 20 Juni Jun
Måndag Mån 21 Juni Jun
Torsdag Tor 24 Juni Jun
Söndag Sön 27 Juni Jun
Måndag Mån 28 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Fredag Fre 2 Juli Jul

Björn: ”Det är kul att ha något att göra och att kunna hjälpa till”

23 april 2020 14:04

Utan matcher blir det mer ledig tid för spelarna i OBOS Damallsvenskan. FC Rosengårds Nathalie Björn gör visir till sjukvården och kollar tv-serier för att fördriva tiden mellan träningspassen.


Nathalie Björn är inne på sin tredje säsong i FC Rosengård. Landslagsförsvararen går precis som alla andra och längtar efter att OBOS Damallsvenskan ska kunna dra igång. De regerande mästarna hade ett par dagars ledigt över påsk, men annars fortsätter träningen och förberedelsen på Malmö IP.

– Vi har ett bra upplägg i Rosengård nu. Det finns möjlighet att jobba mer med det individuella nu än vad det finns under säsong. Det har vi pratat mycket om: ”hur ska vi använda den här tiden på bästa sätt?” och vi har kommit fram till att vi vill träna med laget, men även gå in på individuella saker. Det är bra att ha alternativen för att hålla uppe motivationen, säger Björn.

Är det svårt med motivationen när man inte vet vad som ska hända eller när nästa match ska spelas?

– Man har längtat en hel försäsong efter att komma igång och så kom hela coronabreaket. Startdatumen hoppar fram och tillbaka och man vågar inte riktigt hoppas på att serien ska starta i slutet av maj, även om det är det vi jobbar efter. Det är klart att det är jobbigt att gå ner till träningen och veta att det inte är några träningsmatcher på minst en månad. Men jag försöker bara fokusera på att göra så bra ifrån mig som möjligt på träning och inte tänka för mycket på det.

Ni tränar på som vanligt, men får ni lite fler lediga dagar nu när det inte spelas matcher?

– Så är det och det är jag inte van vid, men man får ju dagarna att gå. Det finns alltid något att göra. Man kan hänga med någon i laget, spela kort, dricka kaffe eller bara sitta och prata. Dagarna går liksom.

Vad finns det mer att göra?

– En av våra sponsorer har sett till att vi kan hjälpa till med att göra visir till sjukvården. Jag och Anna Anvegård är där och hjälper till några timmar, ett par gånger i veckan. Det är kul att ha något att göra och att kunna hjälpa till.

Hur ser en vanlig dag annars ut för dig just nu?

– Mina dagar ser i princip likadana ut. Vi tränar på förmiddagen och är klara vid halv ett-ett så vi har hela eftermiddagen fri. Efter träningen blir det lunch. Jag umgås ganska mycket med Mimmi Larsson och Johanna Rytting Kaneryd och vi brukar sätta oss i solen, käka och ta en kaffe. Efter det så brukar jag åka hem, kolla serier och laga middag.

Är det några speciella serier du ser just nu?

– Jag följer Robinson och Gränslandet. Sedan kollar jag på en del dokumentärer. Jag ska se en ny dokumentärserie som heter ”Atlanta´s Missing and Murdered: The Lost Children” nu. En true crime-dokumentär som verkar riktigt spännande. Jag ser på massor av serier, Outlander, Vikings - massor.

Om du ska tipsa om en serie som alla måste se, vilken skulle det bli?

–– True Detective. Man måste ha tålamod och verkligen kolla på serien för att förstå och hänga med. Men alla tre säsonger är helt magiska.

FOTO: Bildbyrån