KIF Örebro förlorade semifinalen i Svenska Spel F19
Publicerad: 2021-11-05
Det blir match on tredjepris för KIF Örebro efter förlust med 5–0 mot BP i fredagens första semifinal av Svenska Spel F19-slutspelet på Hammarby IP i Stockholm.

Efter att ha slutat tvåa i den södra F19-serien kvalificerade sig KIF Örebro till helgens slutspel i Stockholm. I semifinalen väntade BP, segraren av den norra serien, och det blev en tuff eftermiddag för närkingarna.

BP fick en drömstart när Liv Brunzell satte två mål efter hörnor redan innan den första kvarten var spelad. KIF Örebro fick ordningh på spelet efter det och skapade ett par farliga möjligheter. Men när KIF hade sin bästa period i matchen stack BP upp och satte 3–0 i den 39:e minuten. Ett dråpslag såklart och det blev bara värre när BP skruvade en hörna direkt i mål precis innan paus.

Den andra halvleken blev avslagen och när BP utökade ytterligare efter 56 minuters spel gick luften ur KIF-spelarna. Man lyckades skapa ett par farligheter, men matchen slutade 5–0 och nu får man ta nya tag i söndagens tredjepris-match. Där ställs man mot förloraren i fredagens andra semifinal mellan FC Rosengård och Umeå IK.