• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 19 Juni Jun
Lördag Lör 6 Augusti Aug
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Söndag Sön 14 Augusti Aug
Måndag Mån 15 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Söndag Sön 21 Augusti Aug
Måndag Mån 22 Augusti Aug
Onsdag Ons 24 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Söndag Sön 28 Augusti Aug
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep

Jónsdóttir framröstad till Månadens spelare

5 maj 2021 11:00
Nyheter

Med två mål på de två inledande matcherna röstades Kristianstads DFF:s isländska stjärna Sveindís Jane Jónsdóttir fram till Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan.


– Det betyder otroligt mycket, både för henne som spelare och för laget, att vi får in en Månadens Spelare, säger Kristianstad DFF:s klubbchef Albert Sigurdsson och berättar att vinstpengarna kommer gå till det nyligen startade projektet After School.

– Vi vill skapa en möjlighet för fler barn att röra på sig, och tillsammans med skolor i Kristianstad kommun erbjuder vi fotbollsträning för tjejer i åldern sju till elva år i anslutning till skoldagens slut. Det är inte alltid så att barn kan ta sig till en aktivitet, så då försöker vi ta aktiviteten till barnen, berättar Albert Sigurdsson.

Har överträffat förväntningarna

Initiativet har tagits emot väldigt väl och Albert Sigurdsson är själv överraskad av det stora intresset. – Vi har haft mellan 20 och 40 tjejer på varje träff och har till och med slagit våra förväntningar. Det har varit fantastiskt roligt att se hur bra det har gått under den här tiden. Deltagarna är dels tjejer som till vardags spelar fotboll, dels tjejer som inte har någon fotbollserfarenhet sedan tidigare. Flera deltagare har också valt att fortsätta i föreningens ordinarie träningsverksamhet.

– Vi vill så klart få fler tjejer som väljer att spela fotboll, och blir det i vår förening eller i någon annan förening här i trakterna så är det så klart positivt för hela fotbollsrörelsen här i kommunen. Samtidigt vill vi bidra till något extra gott, att tjejer ska kunna röra på sig mer, säger Albert Sigurdsson.

160 000 kronor till CSR-projekt

Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit, och huvudsponsor till klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Sara Pettersson, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, blir glad när hon hör om projekten som nu får viktiga medel.

– Vi vill vara med och bygga svensk damfotboll på lång sikt, och genom Hejapriset till Månadens Spelare bidrar vi under säsongen med totalt 160 000 kronor till det enormt viktiga CSR-arbete som bedrivs runt om i landets damelitfotbollsföreningar. After School är ett projekt som sätter rörelse och glädjen till fotboll i centrum, och det är så vi lägger grunden till svensk idrotts utveckling.

I Elitettan är Umeå IK:s Lisa Björk juryns favorit, efter fyra mål på de två inledande matcherna. Också hon vinner Hejapriset på 10 000 kronor som klubben kommer använda till sin somamrakademi.

Se längre intervjuer med Albert Sigurdsson samt Umeå IK:s Lisa Björk och Krister Ruth i Svenska Spels Heja-studio på Svenska Spels Youtubekanal.