• Ligasponsorer

Söndag Sön 1 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov

Landslagsspelare klar för Djurgården

9 juni 2020 10:52

Efter att Djurgårdens nyförvärv Maria Hovmark skadat korsbandet tidigt på försäsongen har klubben letat efter en ny anfallare. Nu är den Nya Zeeländska landslagsspelaren Hannah Wilkinson klar.


Hannah Wilkinson har tidigare representerat Vittsjö i OBOS Damallsvenskan, men spelade i fjol i portugiskska Sporting CP. Nu flyttar landslagsanfallaren tillbaka till SVerige för spel med Djurgården.

– Det känns väldigt roligt att få spela för Djurgården. Jag vet att det är ett starkt och välkänt lag med mycket tradition. Dessutom är det ett lag från Stockholm vilket blir en intressant miljö för mig. Så jag ser fram emot att komma igång, säger Hannah till dif.se.

Wilkinson har spelat 98 landskamper för Nya Zeeland och har gjort 26 mål. Just nu befinner hon sig i hemlandet, men hoppas kunna ansluta till Djurgården inom en snar framtid.

Hon hoppas kunna hjälpa klubben till en bättre placering än i fjol och beskriver sig själv som en powerforward.

– Jag är lång, stark och snabb och gillar att spela tufft. Senaste säsongen spelade jag i Portugal (Sporting CP)och där tyckte jag att jag utvecklades mycket rent tekniskt. Men framför allt är jag en djupledsspelare som gillar att löpa och hota i offensiven. Dessutom gör jag en del nickmål på fasta situationer, säger Wilkinson.

Jean Balawo, Djurgårdens sportchef, är nöjd att man äntligen hittat en vass anfallare att bredda truppen med.

– Som sagt så har det inte varit några hemligheter kring att vi letat efter en ersättare till skadade Maria och precis som tidgare så kollar vi mycket på karaktären. Utöver att Hannah är brutal och hänsynslös i straffområdet, oavsett om bollen kommer i luften eller på marken, så är hon även bra i djupled. Med Hannah i laget så får vi en större variation i vårt anfallsspel där vi förutom djupledsspelet, som vi redan har in house, nu även kan slå in bollen på inlägg och fasta och det gör att vi kan variera spelet ännu mer, säger Balawo till dif.se.

FOTO: Bildbyrån