• Ligasponsorer

Söndag Sön 10 Maj Maj
Måndag Mån 11 Maj Maj
Lördag Lör 16 Maj Maj
Söndag Sön 17 Maj Maj
Måndag Mån 18 Maj Maj
Torsdag Tor 21 Maj Maj
Lördag Lör 23 Maj Maj
Söndag Sön 24 Maj Maj
Torsdag Tor 28 Maj Maj
Fredag Fre 29 Maj Maj
Söndag Sön 31 Maj Maj
Lördag Lör 13 Juni Jun
Söndag Sön 14 Juni Jun
Torsdag Tor 18 Juni Jun

Wännerdahl till Piteå

10 maj 2020 09:58

Tidigare i veckan kom beskedet att Piteå IF:s ytterback Selina Henriksson skadat korsbandet och missar årets OBOS Damallsvenskan. Klubben handlade snabbt och i fredags presenterades Sofia Wännerdahl som ersättare till Henriksson.


Sofia Wännerdahl har tillhört LB07 de senaste åren, men åkte i fjol på en korsbandsskada som höll henne borta från spel en stor del av säsongen. Nu flyttar hon till Piteå för spel med förra årets tabellsexa.

– Det känns väldigt kul, och lite nervöst eftersom det blir en ganska lång flytt, säger Wännerdahl till Sportbladet.

Piteå har haft ögonen på Wännerdahl en längre tid och när LB07 drog sig ur Elitettan och dessutom Selina Henriksson åkte på en skada öppnade sig möjligheten för flytten.

– När Selina (Henriksson) blev skadad var det naturligt att plocka upp det spåret igen. Jag ringde Sofia samma kväll som Selina blev skadad. Det gick ganska snabbt från första samtalet till att det var klart, säger Leif Strandh, sportchef i klubben, till PT.

Nu går flytten alltså från söder till norr och Wännerdahl ser fram emot att komma igång i sin nya klubb och siktar mot toppen.

– De var några placeringar ner förra säsongen (6:a) men de är alltid ett topplag så det känns jättekul, säger hon till Sportbladet.

FOTO: Bildbyrån