• Ligasponsorer

Söndag Sön 1 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov

OBOS Damallsvenskan och Elitettan hyllar supportrarna under helgens matcher

24 september 2020 16:03
Nyheter

Många går just nu och väntar på besked om hur och när mer publik kan börja släppas på på fotbollsmatcher runt om i Sverige. Under helgens matcher kommer därför klubbarna i Obos Damallsvenskan och Elitettan att genomföra en manifestation för att uttrycka sin längtan efter publiken.


Vi längtar efter dig! Det – tillsammans med namnet på några av klubbarnas supportrar – är budskapet på de t-shirts som spelarna i klubbarna kommer att bära på inmarschen vid helgens matcher. Varje t-shirt riktar sig till en specifik person.

– Det är tufft för alla idrotter just nu, inte minst för en publiksport som fotbollen, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare Elitfotboll Dam. Den här manifestationen är klubbarnas sätt att visa vad fansen betyder.

För att upprätthålla relationen mellan klubbarna och fansen har Elitfotboll Dam under våren samlat spelare och supportrar under temat Fotbollslängtan. Det har handlat om att både spelare och fans har delat med sig av vad de längtar efter. Måljublet, energin från publiken, doften av det nyklippta gräset, sångerna eller korven i pausen. Allt det där som sammantaget skapar fotbollens magi, helt enkelt.

– Jag tror jag talar för alla spelare när jag säger att det är otroligt viktigt för oss att tacka fansen för det stöd vi hela tiden känner från dem, även när de inte kan vara på plats fysiskt, säger Emma Jansson, Hammarby.