• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 3 November Nov
Söndag Sön 5 November Nov
Lördag Lör 11 November Nov

Hammarby vann och höll åttonde raka nollan

1 oktober 2023 15:01
OBOS Damallsvenskan

Hammarby har seglat upp i serieledning, bland annat tack vare ett ogenomträngligt försvar. I 2-0–segern mot IK Uppsala höll man nollan för åttonde matchen i rad.


Hammarby – IK Uppsala 2-0

Hammarby darrade inte på manschetten när man gick in i omgång 21 som serieledare. Jonna Anderssons skruvade vänsterinlägg förlängdes med pannan av Matilda Vinberg, och så hade Bajen 1-0 på Kanalplan i den 19:e minuten. Vilde Hasund utökade ledningen till 2-0 i mitten av den andra halvleken, ett resultat som stid sig till slutsignalen. Den innebär att Hammarby nu har hållit nollan i åtta raka matcher, varav målvakten Anna Tamminen vaktat kassen i sju av dem. Därmed har hon passerat Jennifer Falks imponerande svit på 662 minuter utan insläppt mål från tidigare i år, Tamminens minuträknare är uppe på 700.

BP – Kristianstads DFF 0-0

BP på nedflyttningsplats tar därmed in en poäng på IK Uppsala, som innehar kvalplatsen med fem omgångar kvar att spela. Avståndet mellan lagen är två poäng efter att BP och Kristianstads DFF hållit nollan mot varandra på Grimsta under söndagseftermiddagen.

Djurgården – IFK Kalmar 4-0

Djurgården fick en smakstart på hemmamatchen mot IFK Kalmar då Tilde Lindwall placerade in 1-0 i den tredje minuten och Alice Bergström skickade in 2-0 ytterligare tre minuter senare. Lindwall nickade in 3-0 i den 33:e minuten och Lova Lundin fastställde slutresultatet till 4-0 på stopptid i den andra halvleken. Djurgården tog därmed sin andra raka seger i OBOS Damallsvenskan och distanserar sig från nedflyttningsstriden.

Vittsjö GIK – Linköping FC 2-1

Formstarka Vittsjö fortsätter att vinna. Sjätte raka trepoängaren bärgades i hemmamatchen mot toppkonkurrenten Linköping FC. Clara Markstedt spelade osjälviskt fram Sarah Stratigakis som kunde lägga in 1-0 i öppen bur efter en halvtimmes spel – men LFC kom tillbaka. Yuka Momiki nätade i friläge efter ett vasst Linköping-anfall i den 58:e minuten, men bara sju minuter senare ordnade Stratigakis Vittsjö-seger med sitt andra mål i matchen.

KIF Örebro – Piteå IF 1-0

Söndagens möte mellan KIF Örebro och Piteå IF såg ut att gå mot 0-0 och en poäng var. Men i den 90:e minuten frispelades 16-åriga Ida Björnberg som iskallt lade in 1-0 för hemmalaget, som liksom Djurgården lyfter från nedflyttningsstriden.

IFK Norrköping – BK Häcken 0-1

På Platinumcars Arena tog tabellnian Norrköping emot guldjagande Häcken. Efter tre matcher utan mål bröt Häcken måltorkan från straffpunkten då Elin Rubensson slog in 1-0 strax innan halvtidsvilan. En jämn match med lägen åt båda hållen men med ett Häcken var snäppet starkare – de lyckades hålla igen bakåt och tog tre tunga poäng, de första sedan VM-uppehållet. Det innebär att de fortsatt ligger på en andraplats i tabellen men på samma poäng som serieledarna Hammarby.

Växjö DFF – FC Rosengård 1-1

I vårens möte blev det målkalas och storvinst för de regerande mästarna på Malmö IP. I måndagskvällens match var det en annan historia som utspelades mellan Växjö DFF och FC Rosengård. Det var visserligen Rosengård som gjorde matchens första mål i den första halvleken genom Mai Kadowaki. Men istället för att repetera vårens målfest var det Dessislava Dupuy som skulle göra matchens nästa och sista mål och kvittera för hemmalaget. Den delade poängen innebär att FC Rosengård behåller sjundeplatsen i tabellen medan Växjö skapar ett avstånd på fem poäng ner till Uppsala på kvalplatsen.