• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 3 November Nov
Söndag Sön 5 November Nov
Lördag Lör 11 November Nov

Olga Ahtinen är Månadens Spelare

12 oktober 2022 13:00
OBOS Damallsvenskan

Linköpings Olga Ahtinen har röstats fram till Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan för september.


Finländskan Olga Ahtinen avgjorde både mötet Vittsjö och matchen mot Hammarby i september. Och det är framförallt målet mot Bajen som fastnat i minnet. Ett fint distansavslut som, via stolpen, letar sig in i bortre krysset. Målet ser ni i våra våra sociala medier.

– Jag är väldigt glad över att bli framröstad till månadens spelare. Jag vill tacka alla som valt att rösta på mig samt säga stort tack till mitt lag där jag känner att jag hela tiden utvecklas. Nu ser jag fram emot slutspurten i serien, säger Ahtinen.

En som bara har positivt att säga om sin mittfältare är Linköpingstränaren Andrée Jeglertz:

– Olga har under året utvecklats från att vara ett nav i vår speluppbyggnad till att även bli en matchvinnare då hon gjort avgörande målet i två raka matcher. Hennes ledaregenskaper och kravställande i både träning och match gör att laget hela tiden strävar efter utveckling och segrar vilket varit en bidragande orsak till en bra september för föreningen, säger han.

Juryn bestående av representanter från Sportbladet, Viaplay, Elitfotboll Dam, Svenska spel, ligans kaptener samt supportrarna i Aftonbladets omröstning utser månadens spelare.

Vinnaren tilldelas 10.000 kronor från ligans huvudpartner Svenska Spel som skänks till valfritt CSR-projekt i klubben och Ahtinens val är att pengarna ska gå till Generation M.
2021 inledde LFC, lokala föreningar och förbunden RF/SISU och ÖFF diskussioner om hur man tillsammans kan utveckla flickfotbollen i Östergötland. Diskussionerna har lett till en spelar- och ledarutbildning i åldrarna 12-15 år – man kallar satsningen Generation M. Inom satsningen utbildar och stöttar Linköping FC nio föreningar, ger dem en bra fotbollsutbildning samt att de med störst ambition får möjlighet till extra stimulans.