Målfest på Kanalplan när Bajen fortsätter segersviten
Publicerad: 2023-05-04
Torsdagskvällen bjöd på hela fem matcher i OBOS Damallsvenskan när Hammarby fortsatte sin segersvit när IFK Kalmar gästade på Kanalplan samtidigt som IK Uppsala och Djurgården fick dela på poängen på Studenternas. På Bravida Arena fick KIF Örebro se sig besegrade trots att de i första halvlek bjöd upp BK Häcken till kamp.

IK Uppsala – Djurgården: 1-1

IK Uppsala har haft en tuff start på säsongen och det var också Djurgården som gick in starkast i torsdagens match på Studenternas. Men målet sitter långt inne och det dröjer till den 42:a minuten innan Tilde Lindwall kan göra 1-0 till Djurgården. Trots störst bollinnehav och flest chanser lyckas inte Djurgården hitta hela vägen fram utan det är istället Uppsala som kvitterar till 1-1 i den 73:e minuten genom Klara Folkesson. I andra halvlek är det två lag som går för det avgörande målet, men utan utdelning. Matchen slutar 1-1 och med en delad poäng.

Hammarby – IFK Kalmar: 8-0

Serieledande Bajen gick ut med högt tempo och en rejäl framåtlutning och satte Kalmars fembackslinje på prov direkt. Utdelningen kom redan i femte minuten då Matilda Vinberg blev serverad en djupledsboll och kunde lägga in den i nät bredvid Kalmars Anna Kouivunen i Kalmars mål. De kvarvarande 40 minuterna av första halvleken fortsatte i samma anda. När domaren blåste av för halvtidsvila hade Bajen nått nätet hela fyra gånger genom Simone Boye Sørensen, Sara Kanutte Fornes och ännu en gång Matilda Vinberg. I slutet av första halvleken fick Kalmars Kouivunen gå av plan. I Andra halvlek slår Bajen inte av på tempot utan utökar sin ledning till 8-0 då Thea Sørbo, Ellen Gibson, Sara Kanutte Fornes och Emma Westin skrivs in i målprotokollet.

KIF Örebro – BK Häcken: 0-2

På Behrn Arena va det de gulsvarta gästerna som inledde starkast med en ribbträff i den 6:e minuten och mycket av bollinnehavet. KIF Örebro stod dock upp bra bakåt och duckade inte för några dueller. Första halvlek präglades av ett böljande spel, även hemmalaget lyckades stundvis skapa hot framåt, men den förblev mållös. I andra halvlek lossnade det för Häcken som till slut besegrade hemmalaget med 2-0. Målskyttarna var Rosa Kafaji och Anna Anvegård.

Linköping FC – BP: 4-0

Hemmalaget fick en drömstart när 19-åriga Lisa Björk gör 1-0 redan i den femte minuten. Efter det trodde nog många spelare och supportrar att Linköping skulle kunna ta ett ordentligt grepp om matchen. Och även om hemmalaget var det bollförande laget till stor del lyckades BP komma till ett par målchanser i första halvlek och hålla igen bakåt. Men i andra halvlek var Linköping numret för stora. I den 49:e minuten gjorde Cathinka Friis Tandberg 2-0 och därefter följde Cornelia Kapocs upp med ytterligare två mål och befäste slutresultatet till 4-0.

Piteå IF – IFK Norrköping: 2-1

Mötet mellan ett obesegrat Piteå och nykomlingarna IFK Norrköping blev snabbt spännande med farliga målchanser åt båda hållen. I den 12:e minuten var det dock hemmalaget Piteå som nådde ända fram och gjorde 1-0 genom Katarina Guillou. Men gästerna svarade snabbt och kvitterade redan i den 19:e minuten genom Dijá Ýr Zomers. I första halvlekens sista ordinarie minut lyckas dock Guillou återigen hitta mål och gör 2-1 till Piteå. Andra halvlek präglades av ett ställningskrig, och Piteå visade på styrka i sin defensiv när Peking gjor forceringsförsök. 2-1 står sig och Piteå tar ännu en trepoängare.