• Ligasponsorer

Måndag Mån 3 Augusti Aug
Fredag Fre 7 Augusti Aug
Lördag Lör 8 Augusti Aug
Onsdag Ons 12 Augusti Aug
Söndag Sön 16 Augusti Aug
Måndag Mån 17 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Söndag Sön 23 Augusti Aug
Lördag Lör 29 Augusti Aug

Tre Norrlandslag i försäsongsturnering

27 mars 2020 13:54

För ett par dagar sedan beslutades att sex lag från Stockholmsområdet kommer möta varandra i träningsmatcher för att få igång matchandet inför starten av de två högsta serierna. Nu står det klart att tre lag från Norrland siktar på en liknande idé.


Det är Piteå och Umeå från OBOS Damallsvenskan som tillsammans med Elitettanlaget Morön ska mötas i dubbelmöten från och med helgen den 18-19 april och fram till slutet av maj.

– Det blir en typ av försäsongscup. Det är viktigt för oss att få till bra motstånd, säger Umeå IK-tränaren Robert Bergström till Folkbladet Västerbotten.

Den som varit drivande av att skapa turneringen är Piteå IF:s sportchef Leif Strandh som tycker det är ett perfekt sätt att få tuff matchning inför den preliminära premiären.

– Vi började diskutera det här för ett par veckor sedan. Det har varit en del saker att lösa. Alla nya åtaganden kräver nya pengar. Grunden för oss är att få bra matcher och det är bara de här lagen vi kan spela mot, säger han till Piteå-Tidningen.

Matcherna kommer sändas på VK och på Folkbladet.

Spelschema (datumen är preliminära och exakta starttider sätts senare): 18–19 april: Morön–Piteå

25–26 april: Umeå IK–Morön

2–3 maj: Piteå–Umeå IK

9–10 maj: Piteå–Morön

16–17 maj: Morön–Umeå IK

23–24 maj: Umeå IK–Piteå

FOTO: Bildbyrån