Måndag Mån 22 April Apr

Kafaji tvåmålsskytt när BK Häcken gick upp i serieledning

26 maj 2023 19:34
OBOS Damallsvenskan

Rusul Rosa Kafaji slog till med två mål när BK Häcken segrade i seriefinalen borta mot Piteå IF.

Piteå IF – BK Häcken 0-3

BK Häcken har gått starkt den senaste tiden – och under fredagskvällen kom nästa topplagsseger. I seriefinalen borta mot Piteå IF kunde man gå vinnande efter två tidiga mål i den första halvleken från Rusul Rosa Kafaji. Hennes första kom i den 15:e minuten – och bara tre minuter senare utökade hon till 0–2. En ledning som Hisingelaget dessutom kunde utöka till en tremålsledning i matchens slutskede. Målskytt då blev Clarissa Larisey. Därmed kliver BK Häcken förbi Piteå i tabellen – och är ny serieledare i OBOS Damallsvenskan.

IFK Norrköping – BP 0-1

BP säkrade under söndagen säsongens första trepoängare – och det borta mot IFK Norrköping. Mötet på Platinumcars Arena slutade med en uddamålsseger för gästande BP efter att Alice Ahlberg satt dit matchens enda mål i början av den andra halvleken.

FC Rosengård – KIF Örebro 2-1

På Malmö IP tog FC Rosengård under söndagseftermiddagen emot KIF Örebro i OBOS Damallsvenskan. Efter en mållös första halvlek smällde formstarka Olivia Schough in två snabb mål i minut 58 och 61 – där det första var från straffpunkten. KIF Örebro kunde hitta in med en kvittering kort efter, men närmare än så lyckades man inte komma.

Linköping FC – IFK Kalmar 2-1

Linköping FC kunde under söndagen säkra säsongens sjätte seger när IFK Kalmar var på besök på Bilbörsen Arena. Men det skulle krävas en vändning för att nå de tre poängen. Det var nömligen bortalaget som tio minuter innan pausvilan tog ledningen genom Charléne Nowotny. Yuka Momiki såg dock till att få in en relativt tidig kvittering i den andra halvleken – och kunde också sedan avgöra med ett 2–1-mål med kvarten kvar att spela.

Växjö DFF – IK Uppsala 2-2

På Visma Arena blev det var sin poäng i söndagens möte mellan hemmalaget Växjö DFF och gästande IK Uppsala. Men det var hemmalaget som såg ut att gå mot segern efter två mål i den första halvleken. Målskyttar då blev Eva Dessislava Dupuy och Evelyn Ijeh. Den 2–0-ledningen höll man sedan hela vägen fram till den 79:e minuten när Uppsalas Matilda Eriksson Kristell hittade in med en reducering. Och bara tre minuter senare kom kvitteringen via Klara Folkesson.

Djurgården – Vittsjö GIK 0-3

Mot slutet av den första halvleken öppnade Hanna Ekengren målskyttet för Vittsjö GIK i måndagskvällens bortamöte med Djurgården. Och i den andra halvleken skulle det bara fortsätta för gästerna. I minut 56 utökade Clara Markstedt – och med knappa 20 minuter kvar att spela kunde Linda Charlotta Sällström fastställa slutresultatet till 0–3.

Kristianstads DFF – Hammarby 1-1

Måndagskvällens möte mellan Kristianstads DFF och Hammarby såg ut att sluta mållös, och med var sin poäng för lagen. Var sin poäng blev det – men det blev också var sitt mål i slutet av matchen. Vilde Hasund nickade in ledningsmålet för gästande Hammarby i den 83:e minuten. Men bara fem minuter senare kunde Kristianstad och Hlin Eiriksdottir ta matchen tillbaka till likaläget, och därmed också spika slutresultatet.