Sportbladet sänder Rosengårds och Häckens Champions League-kval
Publicerad: 2022-09-21
Champions League
Ett hinder ifrån Champions League. Rosengård behöver besegra norska Brann och Häcken måste vinna mot den franska storklubben PSG. Sportbladet sänder de avgörande matcherna. – Det här är sjukt viktigt. Jag är otroligt taggad, säger Olivia Schough till Sportbladet.

Ett dubbelmöte återstår innan två svenska lag kan ta sig in i Champions Leagues gruppspel. Häcken ställs mot den franska storklubben PSG, medan Rosengård ställs mot norska Brann.

– Jag har stor respekt för de norska lagen. Det är ett bra lag som har något bra lag på gång, säger Olivia Schough som tycker att det inte rör sig om någon drömlottning för Rosengård.

Sportbladet kommer att sända båda dubbelmötena, som äger rum i slutet av september. Den 21 september spelar både Rosengård och Häcken på bortaplan. Returerna spelas en vecka senare. Du ser matcherna exklusivt med Plus.

Enligt Olivia Schough råder det inga tvivel om att det handlar om ett viktigt dubbelmöte för Rosengård.

– Det här är sjukt viktigt. Jag är så otroligt taggad, för jag har inte spelat Champions League på jättelänge. Jag kan inte ens minnas när det var senast. Nu när det är gruppspel är det klart man vill komma dit. Vi är otroligt redo för att ta oss dit, säger Schough.

Efter 18 spelade omgångar är Brann serieledare i Norge, med fyra poäng mer än tvåan Rosenborg. Samtidigt leder Rosengård damallsvenskan med fem poäng ner till Linköping, efter lika många spelade omgångar.

Det blir en tuffare utmaning för Häcken, menar Olivia Schough.

– På pappret ser det absolut bättre ut för oss, konstaterar hon.

Champions League-gruppspelet drar igång i oktober.

Här ser du matcherna i kväll:

SK Brann – FC Rosengård, 18.00

Paris SG – BK Häcken, 20.30

Text: Sportbladet

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER