Rosengård säkrade SM-guldet i Piteå
Publicerad: 2021-10-17
FC Rosengård säkrade seriesegern i OBOS Damallsvenskan 2021 när man bortabesegrade Piteå IF med 3–2 i den 20:e omgången. SM-guldet är klubbens tolfte genom tiderna.

Inför söndagens matcher i Damallsvenskan var förutsättningarna tydliga. BK Häcken behövde vinna borta mot AIK för att sätta press på serieledande FC Rosengård i toppstriden. Men Häcken fick bara 0–0 i Stockholm, och efter Rosengårds 3–2-seger borta mot Piteå IF har Malmö-laget ointagliga sju poäng ned till tvåan Häcken med två matcher kvar att spela.

Rosengård tog ledningen två gånger om på LF Arena i den första halvleken. Först genom Olivia Scough, och sedan genom Stefanie Sanders efter att Piteå kvitterat till 1–1. Men hemmalaget reste sig igen och fick in 2–2 i inledningen av den andra halvleken. Det dröjde sedan till matchminut 78 innan Sanders med sitt andra mål för dagen kunde säkra Rosengårds tolfte SM-tecken.