• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 28 Maj Maj
Måndag Mån 29 Maj Maj
Fredag Fre 2 Juni Jun
Lördag Lör 3 Juni Jun
Söndag Sön 4 Juni Jun
Måndag Mån 5 Juni Jun
Fredag Fre 9 Juni Jun
Söndag Sön 11 Juni Jun
Måndag Mån 12 Juni Jun
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Torsdag Tor 15 Juni Jun
Fredag Fre 16 Juni Jun
Söndag Sön 18 Juni Jun
Måndag Mån 19 Juni Jun

Semifinallagen klara i Svenska Cupen

27 mars 2021 17:53
Svenska Cupen

BK Häcken, FC Rosengård, Eskilstuna United och Umeå IK slåss om Svenska Cupen-titeln.


Det blev ett nytt målkalas för BK Häcken när Linköpings FC besegrades hemma på Hisingen. Julia Zigiotti Olme satte ledningsmålet redan innan två minuter var spelade, men gästerna kvitterade strax efter pausvilan. Efter det var det full utdelning framåt för de gulsvarta. Zigiotti Olme satte 2-1 och det följdes upp av dubbla mål från Filippa Angeldahl innan Stina Blackstenius satte 5-1 i den 69:e minuten. Linköping reducerade minuten senare, men Häcken var det starkare laget och är klart för semifinal efter tre raka segrar och 14 gjorda mål framåt.

FC Rosengård har också varit målglada och i dagens gruppfinal mot Kristianstads DFF fick vi se tre mål från vardera lag. Det oavgjorda resultatet innebär att FCR tar sig till semifinal på bättre målskillnad än KDFF.

För Djurgården var semifinalplatsen retligt nära. Med 2-1 i ryggen och dessutom avancemang vid oavgjort såg det ut som att laget skulle ta en plats i slutspelet. Men Umeå IK gjorde två sena mål och segern innebär att Elitettanlaget istället spelar semifinal.

Den mest spännande gruppen var den där Eskilstuna United, KIF Örebro och Hammarby hade chansen att ta sig vidare ifrån. Eskilstuna hade bäst utgångsläge och skulle säkra avancemang vid oavgjort. För KIF Örebro och Hammarby krävdes segrar i respektive matcher och då skulle alla tre lag hamna på samma poäng och målskillnad få avgöra. Hammarby gjorde processen kort med Sundsvalls DFF och vann till slut med 6-1. I mötet mellan KIF Örebro och Eskilstuna United gav Anna Oscarsson gästerna ledning och satte dem i ett fint läge för avancemang. Men 20 minuter in i den andra halvleken kvitterade Karin Lundin från straffpunkten och spänningen växte. Men några fler mål blev det inte utan det oavgjorda resultatet skickade Eskilstuna till semifinal.

Alla dagens resultat för lagen från OBOS Damallsvenskan:

Växjö DFF – Lidköpings FK 4-0

Djurgården – Umeå IK 2-3

BK HäckenLinköpings FC 5-2

FC RosengårdKristianstads DFF 3-3

Vittsjö GIK – Alingsås FC 1-0

KIF ÖrebroEskilstuna United 1-1

Hammarby – Sundsvalls DFF 7-1