• Ligasponsorer

Lördag Lör 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Juni Jun
Söndag Sön 28 Juni Jun
Lördag Lör 4 Juli Jul
Söndag Sön 5 Juli Jul
Onsdag Ons 8 Juli Jul
Idag 10 Juli Jul
Lördag Lör 11 Juli Jul
Onsdag Ons 15 Juli Jul
Söndag Sön 19 Juli Jul

Schmidt klar för Kopparberg/Göteborg

12 juni 2020 19:46

Efter att Beata Kollmats åkt på en skada och konstaterats borta från årets säsong har Göteborg letat efter en ersättare. Nu har den amerikanska 22-åringen Annika Schmidt hämtats in till västkusten.


Amerikanskan med det svenskklingande namnet kom till Göteborg tidigare i veckan och har klarat av sitt första träningspass med sin nya klubb.

Hon ser framemot att komma igång ordentligt och visa vad hon går för.

– Jag är passionerad och ger alltid 110 procent i allt jag gör. Allt jag gör är för lagets bästa, jag vill se mig själv just som en riktig lagspelare. Jag kan nog vara ganska tuff också och ser mig som en bra huvudspelare. Det är nog det Mats (Gren) och Jörgen (Ericson) sett, säger hon till [goteborgfc.se]](https://www.goteborgfc.se/nyheter/vaelkommen-till-kgfc-annika-schmidt/).

Schmidt har spelat collegefotboll och i den högsta amatörligan i USA. Under försäsongen har hon tränat med Houston Dash i NSWL. Men hon märker, redan efter få träningar i sin nya klubb, skillnader.

– Själv är jag väldigt nervös och jetlaggad fortfarande, mycket är nytt för mig. Men jag märkte ju vilken hög standard alla har och vilket högt tempo det är, säger hon.

Jörgen Ericson, tränare tillsammans med Mats Gren, tror att det finns utvecklingspotential i nyförvärvet.

– Annika är en intressant spelare som stärker upp en viktig position i truppen. Vi hoppas att hon ska utvecklas i den här miljön och jag ser fram emot att få se henne på planen framöver, säger Ericson.

FOTO: goteborgfc.se