• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov

Damallsvenskan i SVT 2018

8 mars 2018 13:19


SVT utökar sin satsning på Damallsvenskan den här säsongen och totalt visas tolv matcher.
14 april inleds en av världens starkaste fotbollsligor på damsidan - Damallsvenskan. Nu är det klart att SVT sänder även i år – och att satsningen utökas.

Ifjol sände SVT nio matcher under hösten och följde guldkampen in i det sista. Den här säsongen är SVT med redan från premiären.

– Det var många som såg våra sändningar ifjol med stort intresse och därför känns det riktigt bra att även i år kunna bjuda svenska folket på fotboll från Damallsvenskan, en liga där både nuvarande och blivande landslagsspelare kämpar om ligatiteln men också om en plats i VM-laget 2019, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

SVT kommer att sända totalt tolv matcher från Damallsvenskan under säsongen – sex matcher på våren och sex på hösten.

Premiären blir den 14 april, regerande mästaren Linköping mot nykomlingen Växjö.

– Den här säsongen kommer vi att få se ett delvis nytt Linköping och ett revanschsuget Rosengård. Jag tror också att Kopparberg/Göteborg som värvat landslagsspelaren Olivia Schough kommer kunna ta poäng av topplagen, säger Frida Östberg.

I Damallsvenskan finns etablerade landslagsstjärnor som Linköpings Kosovare Asllani och Rosengårds Caroline Seger, men också flera spännande unga talanger.

– Det ska bli superkul att få följa de nya stjärnorna som redan slagit sig in i landslaget, till exempel Filippa Angeldahl i Linköping och Eskilstunas Loreta Kullashi.

Matcherna kommenteras Chris Härenstam och David Fjäll. Expertkommentatorer är Frida Östberg och Markus Johannesson.

(Foto: SVT/Bildbyrån)