• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 13 Maj Maj
Söndag Sön 15 Maj Maj
Måndag Mån 16 Maj Maj
Fredag Fre 20 Maj Maj
Lördag Lör 21 Maj Maj
Söndag Sön 22 Maj Maj
Idag 23 Maj Maj
Fredag Fre 27 Maj Maj
Söndag Sön 29 Maj Maj
Måndag Mån 30 Maj Maj
Onsdag Ons 1 Juni Jun
Fredag Fre 3 Juni Jun
Söndag Sön 5 Juni Jun

Prispengar till unga fotbollsspelare

13 maj 2022 07:52
Månadens Spelare

Linköping FC:s målfarliga anfallare Amalie Vangsgaard blev utsedd till Månadens Spelare i april. Nu står det klart var de 10.000 kronorna från Svenska spel hamnar.


Som vinnare av Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan tilldelas man Svenska Spels "Hejapris" och 10.000 kronor som skänks till valfritt CSR-projekt i den egna klubben. Danska Amalie Vangsgaard vann priset i april och hennes prispengar går till "LFC Fadderakademin". Ett projekt som möjliggör för unga tjejer att få faddrar från Linköping FC.

Linköping FC startade "LFC Fadderakademin" tillsammans med Linköpings kommun Östergötlands fotbollförbund 2014. I Fadderakademin är spelarna i klubben faddrar till alla flicklag i Linköpings kommun. Spelarna håller i träningar, inspirerar, sprider glädje och uppmuntrar tjejerna att fortsätta spela fotboll. Fadderakademin är enormt uppskattad och viktig för utvecklingen av flickfotbollen i Östergötland.

Sedan starten har antalet registrerade flickspelare i Linköpings kommun gått upp med 32,5% och antal lag har ökat från 80 till 106.

Juryn: De 14 lagkaptenerna, experter från Sportbladet, Viaplay, Elitfotboll Dam och Svenska Spel samt supportrarna röstar fram månadens spelare i OBOS Damallsvenskan.