FC Rosengård tog ledningen – men föll på nytt i CL
OBOS Damallsvenskan
Olivia Schough öppnade målskyttet i onsdagskvällens Champions League-möte med SL Benfica – men gästerna kunde vända och vinna. Därmed är FC Rosengård utslaget.

FC Rosengård – SL Benfica 1-3

Under onsdagskvällen var det dags för fortsättningen i Champions Leagues gruppspel för FC Rosengård. SL Benifca, som man i den förra omgången föll mot på bortaplan, stod för motståndet den här aftonen hemma i Malmö.

Hemmalaget fick också en bra start på den här matchen. I den 30:e minuten kunde Olivia Schough sätta dit matchens första mål till stort hemmajubel. Men glädjen blev dessvöre relativt kortvarig då gästerna kunde kvittera sju minuter senare. Och ytterligare tre minuter senare hade de dessutom fullbordat vändningen till 1–2. I inledningen av den andra halvleken kunde Nycole Raysla fastställa kvällens slutresultat till 1–3. Hemmalaget jagade febrilt ett reduceringsmål under slutminuterna, men utan framgång.

Därmed står FC Rosengård fortsatt utan poäng i gruppspelet och har nu ingen chans på slutspelet. Nästa torsdag väntar Bayern München i den femte omgången. Även den matchen spelas hemma i Malmö.