FC Rosengård chanslösa i München
Publicerad: 2021-03-24
Champions League
Det blev en tuff första Champions League-kvartsfinal för FC Rosengård. Bayern München var skoningslösa, utnyttjade sina snabba omställningar och vann med 3-0.

Redan från start trampade tyskorna gasen i botten och efter nio minuter fick Linda Dallmann fri gata centralt i banan och satte 1-0 till hemmalaget. 20 minuter senare utnyttjade Bayern slarv på mittfältet och satte full fart framåt. Bollen spelades ut på vänsterkanten där Klara Bühl flyttade med sig bollen och placerade in 2-0 via stolpen.

FC Rosengård skapade ett par halvchanser framåt, men var aldrig riktigt nära att reducera i den första halvleken.

Halvvägs in i den andra halvleken fick Lineth Beerensteyn driva in i offensivt straffområde utan press. Väl där var hon klinisk och satte 3-0 till Bayern München.

Skåningarna bytte in Hanna Bennison och Anna Anvegård och satsade framåt. Men Bayern München var ramstarka i försvaret och matchen slutade 3-0 till tyskorna.

Nu väntar en oerhört tuff uppgift för FC Rosengård i hemmareturen om en vecka.