• Ligasponsorer

Lördag Lör 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Juni Jun
Söndag Sön 28 Juni Jun
Lördag Lör 4 Juli Jul
Söndag Sön 5 Juli Jul
Onsdag Ons 8 Juli Jul
Idag 10 Juli Jul
Lördag Lör 11 Juli Jul
Onsdag Ons 15 Juli Jul
Söndag Sön 19 Juli Jul

Kander till Djurgården

9 mars 2020 19:27

Fjolårets tabelltia Djurgårdens IF förstärker truppen inför OBOS Damallsvenskan 2020. Amanda Kander, närmast från LB07, har skrivit på för klubben.


LB07 och Djurgården kämpade om att undvika nedflyttning i fjol. Till slut drog Djurgården det längsta strået och behöll platsen i den högsta serien. När LB07 nu lagt ner damverksamheten har spelarna spridits i andra elitklubbar runt om i Sverige. För innermittfältaren Amanda Kanders del blir det alltså en flytt till Stockholm.

– Jag har fått ett bra och seriöst intryck av föreningen, det känns som att det är ett bra lag under uppbyggnad. Jag känner faktiskt inte någon av spelarna i laget sedan tidigare så det blir spännande att lära känna dem, säger hon till dif.se.

Amanda Kander spelade 21 av de 22 matcherna för LB07 i OBOS Damallsvenskan i fjol och de allra flesta på centralt mittfält. Med sin fina passningsfot är det också där hon trivs bäst.

– Historiskt sett så har jag varit en offensiv innermittfältare. Men förra säsongen så blev jag defensiv innermittfältare. Jag gillar att ha mycket boll, fördela passningar och jobbar hårt för laget, säger Kander till Djurgårdens hemsida.

Djurgårdens sportchef, Jean Balawo, är nöjd med sitt nyförvärv och tror hon kan bidra till en bättre ligaplacering 2020.

– Amanda är en defensiv mittfältare som sliter och jobbar stenhårt. Det här var LBs bästa spelare under 2019 och jag är övertygad om att hon kommer att ta med sig sin uppoffrade spelstil till Stockholms stolthet, säger han till dif.se.

FOTO: Bildbyrån