• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 1 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Idag 17 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Fredag Fre 30 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Söndag Sön 2 Maj Maj

Richard Johansson ny tränare i KIF Örebro

25 november 2020 12:05

För ett par veckor sedan meddelade Stefan Ärnsved att han inte fortsätter som huvudtränare för KIF Örebro. Nu står det klart att Richard Johansson ersätter Ärnsved hos den damallsvenska tabellsjuan.


Efter tre år i klubben har Stefan Ärnsvad valt att kliva av sitt uppdrag som huvudtränare efter årets säsong. Nu har ersättaren hittats och Jonas Karlberg, sportchef i KIF Örebro, är exalterad kring nya Richard Johansson.

– Det känns jättebra att vi kommit överens med Rickard om det här uppdraget som huvudtränare för vårt A-lag. Det har varit den mest prioriterade arbetsuppgiften senaste tiden, eftersom vi vet hur viktigt det är att ha en tränarlösning på plats redan nu. Samtidigt har vi inte velat stressa, utan utvärderat och träffat flera namn. Bland dem är vi övertygade om att Rickard är bäst lämpad att leda laget. Med honom vid rodret är jag övertygad om att vi kommer få se fortsatt utveckling både på och utanför planen. Å klubbens vägnar hälsar jag därför honom nu välkommen till KIF Örebro, säger Karlberg till klubbens hemsida.

Richard Johansson kommer senast från Norrköpingsklibben IF Sylvia där han inte bara haft huvudansvaret för herrarnas division 1-lag utan också jobbat med att utveckla talanger i samarbetsklubben IFK Norrköping.

– Vi har de senaste tre åren ställt om till att fokusera på att ge unga, utvecklingsbara och talangfulla spelare chansen att ta nästa steg i vår fotbollsmiljö. Det betyder att vi haft en låg snittålder i truppen, många spelare i ungdomslandslagen och flera spelare som fått sina genombrott hos oss de senaste åren. Det är något vi ska bygga vidare på framåt, och just därför ser vi att Rickard är rätt person på rätt plats. Han kommer ta med sig mycket erfarenhet från Sylvia till oss, och de är något som framförallt kommer gynna våra spelare, säger Karlberg.

Tränaren själv ser fram emot att komma igång.

– Jag är väldigt motiverad och inspirerad att sätta igång arbetet med KIF Örebro. Föreningen och jag delar samma värderingar, vi vill vara längst fram när det kommer till att utbilda, utveckla och förädla spelare till att nå nästa nivå. Där vill jag att KIF Örebro ska konkurrera med de bästa lagen i Sverige. Jag är väldigt stolt över att få förtroendet leda KIF Örebro. Nu är min högsta prioritet att prata med spelarna, det ska bli väldigt kul! De har gjort det bra i år och jag ser att det finns mycket talang att bygga vidare på, säger Johansson till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån