• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 19 Juni Jun
Lördag Lör 6 Augusti Aug
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Söndag Sön 14 Augusti Aug
Måndag Mån 15 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Söndag Sön 21 Augusti Aug
Måndag Mån 22 Augusti Aug
Onsdag Ons 24 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Söndag Sön 28 Augusti Aug
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep

BK Häcken utslagna ur Champions League

9 december 2021 20:29
Champions League

Efter den femte gruppspelsomgången står det klart att BK Häcken inte kommer ta sig vidare till slutspel. Bayern München blev för svåra hemma på Bravida Arena och Häcken förlorade med 5–1.


Inför kvällens möte med Bayern München fanns en chans för BK Häcken att blanda sig i striden om att gå vidare. Men då krävdes seger mot tyskorna. Och det började bra hemma på Hisingen. Inför 3121 åskådare var det comebackande Stina Blackstenius som satte hemmalagets viktiga ledningsmål. Men glädjen blev kortvarig. Bara tre minuter efter Blackstenius mål, i den 39:e minuten, kvitterade Bayern genom Viviane Aseyi. Precis innan paus satte Jovana Damnjanovic 2–1 för gästerna och läget var tufft för hemmalaget.

I det ymniga snöandet satte Häcken fart framåt i den andra halvleken, men hade svårt att komma till farligheter. Damnjanovic satte istället sitt andra mål efter 55 minuter och när Linda Dalmann tryckte in fyran med kvarten kvar försvann hoppet helt och hållet. Lineth Beerensteyn fastställde slutresultatet till 5–1 i den 87:e minuten.

Förlusten innebär att det nu är omöjligt för Häcken att ta sig till slutspel. I den sista gruppspelsomgången ställs man mot Lyon på bortaplan och matchen spelas den 15 december.