Storseger för Sverige – vidare som gruppetta

17 juli 2022 20:17
EM 2022

Sverige är vidare till kvartsfinal efter 5–0 mot Portugal.

Sverige gjorde vad som krävdes för att säkra fortsatt avancemang i EM. 5–0 mot Portugal betyder dessutom att Sverige är vidare som gruppetta.

Filippa Angeldal gjorde Sveriges två första mål. Det första efter hörna och det andra efter en frisparksvariant. Sveriges tredje mål kom precis innan paus och var ett självmål av Portugals Carole Costa.

I den andra halvleken fortsatte Sveriges dominans. Kosovare Asllani satte 4–0 på straff och Stina Blackstenius fastställde slutresultatet till 5–0 i matchens slutminuter.

Fem spelare från OBOS Damallsvenskan fick speltid i matchen. BK Häckens Johanna Rytting Kaneryd startade matchen och blev utbytt i den 55:e minuten. FC Rosengårds Olivia Schough ersatte Rytting Kaneryd och spelade i slutminuterna fram Stina Blackstenius som satte 5–0-målet. Häckens Elin Rubensson kom in i den 78:e minuten och Djurgårdens nyförvärv Hedvig Lindahl vaktade buren hela matchen. Jonna Andersson, som debuterar för Hammarby efter EM, spelade också hela matchen. Caroline Seger och Jennifer Falk satt på bänken.

Imorgon avgörs om det blir Island, Belgien eller Italien som Sverige får möta i kvartsfinalen – som spelas på fredag klockan 21.00.