• Ligasponsorer

Måndag Mån 3 Augusti Aug
Fredag Fre 7 Augusti Aug
Lördag Lör 8 Augusti Aug
Onsdag Ons 12 Augusti Aug
Söndag Sön 16 Augusti Aug
Måndag Mån 17 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Söndag Sön 23 Augusti Aug
Lördag Lör 29 Augusti Aug

Michelle de Jongh längtar till matcherna

14 april 2020 12:35

Vittsjös Michelle de Jongh firade påsken med att egenträna hemma i Mariestad. Hon passade på att ta ett snack med Mariestadstidningen om försäsongsträning och om allt som blivit uppskjutet.


Vittsjö gjorde en kanonsäsong i fjol och var med och utmanade om den allra ädlaste valören på sina medaljer. Det blev till slut en tredje plats och ett litet silver för klubben.

I år var Michelle de Jongh och hennes lagkamrater inställda på att prestera ännu bättre. Men så blev säsongsstarten uppskjuten.

– Vi låg bra till fysiskt, vilket vi ska göra. Förra året malde vi ner många lag de sista 15 minuterna, säger hon till Mariestadstidningen.

Laget hann spela ett par träningsmatcher innan beskedet om uppskjutningen kom. Även om resultaten inte gått Vittsjös väg i varje träningsmatch var de Jongh nöjd med hur det sett ut.

– Jag själv är i fysiskt bra form, så det är tråkigt att inte spela match. Nu får man börja om i processen. Försäsong 2.0. Coronaviruset gör att alla lag får ställa om, säger de Jongh.

Michelle de Jongh fick i fjol också smaka på landslagsspel och förhoppningar om att få resa med till OS I Tokyo började växa fram. Men när hon inte blev uttagen till Algarve Cup försökte hon lägga bort tankarna på ett olympiskt spel för att istället fokusera på Vittsjö. Men nu när OS skjutits upp med ett år kan hon se fördelarna i det.

– Att komma med till OS är en sjukt stor motivation. För mig är det nästan bra att spelen flyttas till 2021, säger de Jongh.

FOTO: Bildbyrån